Próbavillantások

A felvételkészítés megkezdése előtt próbavillantásokat végezhet. Ha manuális vakus fényképezéshez használni kívánja a vaku mérését, mindig végezzen próbavillantásokat.

  1. Várja meg, amíg a TEST gomb narancssárga fénnyel világítani nem kezd (villantásra kész), majd nyomja meg a TEST gombot.

Tippek próbavillantásokhoz

  • A próbavillantások során a vakuk teljesítménye az egyes vaku üzemmódokhoz meghatározott teljesítményszinteknek megfelelő lesz. A jelen vaku TTL vakus fényképezésnél a 2 kulcsszámnak megfelelő vaku teljesítményszint mellett végez próbavillantásokat.

  • A próbavillantás funkció segítségével felmérheti, hogy a tárgy hogyan vet árnyékot (modellező villantás). A jelen vaku esetében a modellező villantáshoz választhatja a [3 alkalommal] (3villantás) vagy [4 másodpercig] (folyamatos villantások állandó intervallum mellett 4 másodpercen át) lehetőséget. A modellező villantás beállításának megváltoztatásához válassza a vakuhoz csatlakoztatott fényképezőgép menüjének [Külső vaku beáll.] - [Külső vaku vill. beáll.] - [Vaku tesztelése] lehetőségét, majd változtassa meg a beállítást.

  • Ha a többszörös villantást használó üzemmódban a próbavillantáshoz [1 alkalommal] vagy [Csoportonként] van meghatározva, a TEST gomb megnyomásával és lenyomva tartásával a vaku megadott számú, megadott intervallumú és teljesítményszintű próbavillantást végez.

  • Rádióvezérelt vezeték nélküli vakus fényképezésnél a vezérlőegység TEST gombjának megnyomásával rendkívüli villantásra késztetheti a vevőkészülékeket a vezérlőegység próbavillantás-beállításainak megfelelően.

  • Ha a jelen vaku van vezérlőegységként konfigurálva rádióvezérelt vezeték nélküli fényképezéshez, a TEST gomb narancssárga fénnyel világít, amikor a vakuk (a vevőkészülékeket is ideértve) készen állnak a villantásra.