A vaku konfigurálása vezeték nélküli vakus fényképezéshez

A vaku lehetővé teszi a rádiós vezeték nélküli kommunikációt vakus fényképezéshez. Konfigurálja a fényképezőgéphez csatlakoztatni kívánt vakut vezérlőegységként, és a vezeték nélküli villantáshoz működtetni kívánt vakut vevőkészülékként (fényképezőgépen kívüli vaku).

Tipp

  • A rádióvezérelt vezeték nélküli vakus fényképezéshez előre párosítani kell a vezérlőegységet és a vevőkészülékeket.

A vaku vezérlőegységként történő konfigurálása

  1. Fordítsa a vaku áramellátás kapcsolóját „ON” helyzetbe.

  2. A vakuhoz csatlakoztatott fényképezőgép menüjében válaszon [Be] értéket [Vezeték nélküli vaku] beállításként.

    A vaku CMD jelzőfénye világítani kezd.

A vaku vevőkészülékként történő konfigurálása

Fordítsa a vaku áramellátás kapcsolóját „A”, „B” vagy „C” helyzetbe.

A vaku beállításairól és a vezeték nélküli fényképezésről további részleteket a „Vezeték nélküli vakus fényképezés (vevőkészülék segítségével)” című részben talál.

Tipp

  • A vezérlőegység és a vevőkészülék közötti rádióvezérelt vezeték nélküli kommunikáció hatótávolsága körülbelül 35 m (az adatot saját mérési feltételeink között szereztük be).

  • A vakuhoz csatlakoztatott fényképezőgép menüjében válassza [Külső vaku beáll.] - [K. vaku felh. beáll.] - [Komm. csatorna] lehetőséget, és adja meg a rádióvezérelt vezeték nélküli kommunikációhoz használni kívánt csatornát. A kommunikációs csatornához alapértelmezésként az [Automatikus] érték van meghatározva, és egy környező rádiókapcsolat vaku bekapcsolásakor fennálló körülményeinek megfelelő csatorna kerül felhasználásra.

  • Ha a jelen vaku van vezérlőegységként konfigurálva rádióvezérelt vezeték nélküli fényképezéshez, a TEST gomb narancssárga fénnyel világít, amikor a vakuk (a vevőkészülékeket is ideértve) készen állnak a villantásra.