Fényképezés több vezeték nélküli vaku használatával (vakucsoportok)

Vezeték nélküli vakukkal legfeljebb 5 csoport vagy vaku használatával fényképezhet, amelyek közé tartozik a vezérlőegység is. Mielőtt több vezeték nélküli vaku használatával fényképezne, konfigurálja az egyes vakukat vezérlőegységként vagy vevőkészülékként.

 • Vezérlőegység: a jelen vaku (HVL-F28RM) vagy egy rádiós vezeték nélküli vezérlőegység

 • Vevőkészülék (fényképezőgépen kívüli vaku): a jelen vaku (HVL-F28RM) vagy egy rádióvezérelt vezeték nélküli vevőkészülék

 1. Az egyes vezeték nélküli csoportokban lévő vakuk vezérlési módja, a villanáskorrekciója és teljesítményszintje meghatározásához használja a vezérlőegységhez csatlakoztatott fényképezőgép menüjét.

  A fényképezőgép külső vaku üzemmódjának beállításáról a fényképezőgéphez mellékelt kezelési útmutatóban talál további tudnivalókat.

  Az összes vezeték nélküli csoport villanáskorrekciójának értékét (a vaku teljesítményszintjét) a vevőkészülékként konfigurált jelen vaku LEVEL -/+ gombjának megnyomásával változtathatja meg egyidejűleg.

Tipp

 • Az A, B és C vezeték nélküli csoportokban lévő vakuk vezérlési módjaként [TTL vakuvillantás], [Manuális vakuvillant.] vagy [Vaku ki] értéket adhat meg. A D és E csoport esetében viszont [Manuális vakuvillant.] vagy [Vaku ki] értéket adhat meg. Az [Vaku ki] vaku üzemmódra állított vezeték nélküli csoportba tartozó vakuk nem villannak. Ez a vaku nem állítható be a D vagy az E vezeték nélküli csoport tagjaként.

 • Ha [Be] van megadva TTL szint memóriafunkciója ([TTL tárolt fényszint]) értékeként, a manuális vakus fényképezéshez automatikusan a vaku TTL vakus fényképezés során mért teljesítményszintje lesz a vaku teljesítményszintjeként felhasználva az összes vezeték nélküli csoporthoz (A, B és C).

 • A vezérlőegység az A vezeték nélküli csoport tagjaként villant. Ha nem kívánja, hogy a vezérlőegység villantson, a vezérlőegységhez csatlakoztatott fényképezőgép menüjében válassza a [Külső vaku beáll.] - [Külső vaku vill. beáll.] - [CMD vakuvillantás], majd válassza a [Ki] értéket.

 • Az összes vezeték nélküli csoport villanáskorrekciójának értékét azonos villanáskorrekció megadásával változtathatja meg egyidejűleg.