Podprti kodeki

Kodek je algoritem za avdio kodiranje, ki se uporabi pri oddajanju zvoka prek povezave BLUETOOTH.

Te slušalke podpirajo naslednje 4 kodeke za predvajanje glasbe prek povezave A2DP: SBC, AAC, aptX in LDAC.

 • SBC

  To je okrajšava za kodek frekvenčnih podpasov.

  To je standardna tehnologija za avdio kodiranje v uporabi v napravah BLUETOOTH.

  Vse naprave BLUETOOTH podpirajo kodek SBC.

 • AAC

  To je okrajšava za Advanced Audio Coding.

  Kodek AAC večinoma uporabljajo izdelki Apple, kot je iPhone, in s tem zagotavljajo višjo kakovost zvoka kot pri uporabi kodeka SBC.

 • aptX

  To je tehnologija za avdio kodiranje.

  Kodek aptX uporabljajo določeni pametni telefoni Android in zagotavlja nižjo stopnjo stiskanja ter višjo kakovost zvoka kot kodek SBC.

 • LDAC

  LDAC je tehnologija za avdio kodiranje, ki jo je razvila družba Sony, in omogoča oddajanje vsebin High-Resolution (Hi-Res) Audio tudi prek povezave BLUETOOTH.

  Z razliko od drugih tehnologij za kodiranje, združljivih s povezavo BLUETOOTH (kot je SBC), deluje brez zniževanja kakovosti vsebine Hi-Res Audio (*) in omogoča približno trikrat več podatkov (**) kot druge tehnologije pri oddajanju prek brezžičnega omrežja BLUETOOTH z neprekosljivo kakovostjo zvoka, ki jo zagotavlja učinkovito kodiranje in optimirano sestavljanje paketov.

  *Razen za vsebine v formatu DSD.

  **V primerjavi s kodekom SBC, ko je izbrana bitna hitrost 990 kb/s (96/48 kHz) ali 909 kb/s (88,2/44,1 kHz).

Ko je za slušalke izbran način »Prednost kakovosti zvoka« in je glasba iz povezane naprave oddajana v enem od zgoraj navedenih kodekov, slušalke samodejno preklopijo na predvajanje glasbe z uporabo ustreznega kodeka.

Pri povezovanju določenih naprav s slušalkami boste morda morali napravo najprej ustrezno nastaviti za poslušanje glasbe z uporabo različnega kodeka na slušalkah, tudi če naprava podpira kodek z višjo kakovostjo zvoka kot kodek SBC.

Za informacije o nastavljanju kodeka glejte navodila za uporabo, ki so priložena napravi.