Over BLUETOOTH draadloze technologie

De BLUETOOTH draadloze technologie werkt binnen een bereik van ongeveer 30 m.

Ondersteunde versies en profielen van de BLUETOOTH-norm

Een profiel is een set functies die gestandaardiseerd zijn voor elke aparte karakteristiek van BLUETOOTH-apparaten. De zender ondersteunt de volgende versie en profielen van de BLUETOOTH-norm.

Ondersteunde BLUETOOTH-versie: BLUETOOTH-norm, versie 5,0

Ondersteund BLUETOOTH-profiel:

 • A2DP (Advanced Audio Distribution Profile): Maakt overdracht en ontvangst van muziekmateriaal met hoge kwaliteit mogelijk.

Maximaal communicatiebereik

Gebruik de BLUETOOTH draadloze technologie tussen de zender en een apparaat die zich binnen een afstand van ongeveer 30 m van elkaar bevinden.

Het maximale communicatiebereik kan afnemen onder de volgende omstandigheden.

 • Er bevindt zich een obstakel zoals een persoon, metaal, of een wand tussen de zender en het BLUETOOTH-apparaat.
 • Er wordt een draadloos LAN-apparaat gebruikt in de buurt van de zender.
 • Er wordt een magnetron gebruikt in de buurt van de zender.
 • Er wordt een apparaat dat elektromagnetische straling genereert gebruikt in de buurt van de zender.

Interferentie veroorzaakt door andere apparatuur

Omdat BLUETOOTH-apparaten en een draadloos LAN (IEEE802.11b/g) gebruik kunnen maken van dezelfde frequentie (2,4 GHz), kan er microgolfstoring ontstaan, wat kan resulteren in slechtere communicatiesnelheden, ruis, of een verbroken verbinding als de zender wordt gebruikt in de buurt van een draadloos LAN-apparaat.

Interferentie van andere apparatuur veroorzaakt door dit toestel

Microgolven van een BLUETOOTH-apparaat kunnen invloed hebben op de bediening van elektronische medische apparatuur. Zet de zender en andere BLUETOOTH-apparaten uit op de volgende locaties, omdat ze tot ongevallen zouden kunnen leiden.

 • Waar ontvlambaar gas aanwezig is, in een ziekenhuis, trein, vliegtuig of benzinestation
 • In de buurt van automatische deuren of een brandalarm

Opmerking

 • Om de BLUETOOTH-functie te kunnen gebruiken, moet het BLUETOOTH-apparaat waarmee u verbinding wilt maken hetzelfde profiel gebruiken als de zender. We wijzen u er echter op dat ook als hetzelfde profiel staat aangegeven, apparaten kunnen verschillen in de daadwerkelijke functies daarvan, afhankelijk van hun eigen specificaties.
 • Vanwege de karakteristieken van de BLUETOOTH draadloze technologie is er een kleine vertraging in de weergave op het BLUETOOTH-apparaat dat de audio of de muziek ontvangt ten opzichte van het apparaat dat het signaal verzendt.
 • De zender ondersteunt beveiligingsfuncties die voldoen aan de BLUETOOTH-normen om zorg te dragen voor een veilige verbinding bij gebruik van BLUETOOTH draadloze technologie, maar afhankelijk van de instelling is het mogelijk dat de beveiliging niet voldoende is voor uw doeleinden. Wees daarom voorzichtig wanneer u communiceert via BLUETOOTH draadloze technologie.
 • Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor het eventuele uitlekken van informatie gedurende communicatie via BLUETOOTH.
 • BLUETOOTH-apparaten waarmee u de zender wilt verbinden, moeten voldoen aan de BLUETOOTH-normen zoals voorgeschreven door Bluetooth SIG, Inc., en moeten als zodanig gecertificeerd zijn. Alhoewel apparaten wellicht voldoen aan de BLUETOOTH-normen, kunnen er gevallen zijn dat verbindingspogingen mislukken; of dat handelingen op het apparaat, de inhoud die wordt weergegeven op het apparaat, of het gedrag van het apparaat afwijken afhankelijk van de karakteristieken of de specificaties van het BLUETOOTH-apparaat.
 • Afhankelijk van het BLUETOOTH-apparaat dat verbonden is met de zender, de communicatie-omstandigheden, of de gebruiksomgeving, is het mogelijk dat er ruis optreedt of dat de geluidsweergave wordt onderbroken.
 • Het tot stand brengen van een BLUETOOTH-verbinding tussen de zender en een apparaat met een ingebouwde radio of tuner kan leiden tot ruis in audio van het apparaat. De zender hoort niet te worden gebruikt met een dergelijk apparaat via een BLUETOOTH-verbinding.
 • Houd de zender uit de buurt van een apparaat zoals een radio of een tuner. Gebruik van de zender in de buurt van een dergelijk apparaat kan leiden tot ruis in audio van het apparaat.