DLNA (Digital Living Network Alliance)

U kunt via het Home-audiosysteem muziek beluisteren die opgeslagen is op een DLNA-server (bv. een pc) die verbonden is met uw thuisnetwerk.

Door DLNA-compatibele digitale apparaten onderling te verbinden op het netwerk, kunt u muziek die opgeslagen is op een DLNA-server afspelen met behulp van een DLNA-controller.

Om een pc te gebruiken als DLNA-server of -controller, moet u de pc hiervoor configureren.

Muziek op een DLNA-server (pc enz.) beluisteren door een smartphone, iPhone enz. te bedienen

Download SongPal op uw smartphone, iPhone enz.

Met deze applicatie kunt u via Wi-Fi verbinding maken met het Home-audiosysteem en muziek op de DLNA-server (zoals een pc) selecteren/afspelen.

Raadpleeg "Muziek op een pc beluisteren via een netwerk ("Sony | Music Center for PC" met SongPal-bediening)" voor meer informatie.

Muziek beluisteren op een DLNA-server door uw pc te gebruiken als controller

U kunt muziek die opgeslagen is op een DLNA-server afspelen door uw pc te bedienen.

Start Windows Media Player op uw pc en speel muziek af met behulp van de functie "Play To" (Windows 8.1/Windows 7).

Volg voor de bediening de instructies op het scherm van de pc.

Om een pc te gebruiken als DLNA-server of -controller, moet u de pc hiervoor configureren.

Raadpleeg "Uw pc instellen als een DLNA-server en -controller (Windows 8.1)/(Windows 7)", "Muziek via een netwerk beluisteren op een pc (Windows Media Player) (Windows 8.1)/(Windows 7)/(“Sony | Music Center for PC”)" voor meer informatie.

Opmerking

  • Het Home-audiosysteem kan bestanden met als formaat MP3, lineaire PCM, WMA, AAC, WAV, FLAC, ALAC en AIFF afspelen (alleen AAC-bestanden met de extensie ".m4a",".mp4" of ".3gp" kunnen afgespeeld worden). Zelfs als de bitsnelheid en het bestandsformaat ondersteund worden, kunnen wij niet garanderen dat alle bestanden correct afgespeeld worden.
  • Bestanden met DRM-copyrightbeveiliging (Digital Rights Management) kunnen niet door het Home-audiosysteem worden afgespeeld. Om te controleren of een WMA-bestand beveiligd is met DRM, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand op de pc.
  • Wanneer u muziek beluistert via een thuisnetwerk, kan het starten even duren aangezien elk DLNA-compatibel apparaat de momenteel gebruikte component moet herkennen.
  • Sommige inhoud kan niet afgespeeld worden met DLNA-gecertificeerde producten.