Muziek via een netwerk beluisteren op een pc (Windows 8.1) (Windows Media Player)

U kunt een pc gebruiken als een controller (besturingsapparaat).

Na het opstarten van Windows Media Player kunt u muziek afspelen met behulp van de functie "Play To". Volg voor de bediening de instructies op het scherm van de pc.

 1. Verbind het Home-audiosysteem en de pc met hetzelfde netwerk.

  Verbind het Home-audiosysteem en de pc met hetzelfde SSID van de draadloze router.

  Wanneer het Home-audiosysteem verbonden is met uw netwerk, licht de indicator NETWORK wit op.

 2. Raak de toets NETWORK op het Home-audiosysteem aan.

  Het Home-audiosysteem schakelt over naar de functie NETWORK.

  In plaats van de toets NETWORK aan te raken, kunt u de functie NETWORK ook automatisch activeren op het Home-audiosysteem door Windows Media Player te starten en muziek af te spelen met behulp van de "Play To"-functie.

 3. Klik of tik op linksonder op het scherm Start.
 4. Selecteer [Windows Media Player].

 5. Klik met de rechtermuisknop op een nummer dat u wilt afspelen of tik op dat nummer en blijf het aanraken.
 6. Selecteer [Play To] in het menu.

  De lijst met apparaten wordt weergegeven.

 7. Tik op [MHC-V90DW].

 8. Selecteer een nummer om af te spelen en regel het volume.

  Het geselecteerde nummer zal hoorbaar zijn via het Home-audiosysteem.

Hint

 • Na het downloaden en installeren van SongPal op uw smartphone/iPhone kunt u de smartphone/iPhone gebruiken als afstandsbediening voor het bedienen van apparaten die aangesloten zijn op het Home-audiosysteem.

Opmerking

 • De bovenstaande procedure dient enkel als richtlijn. Normaal worden het volumeniveau van een pc en het Home-audiosysteem niet met elkaar gesynchroniseerd. Afhankelijk van de versie van Windows Media Player die ge├»nstalleerd is op de pc of van de status van de pc, is het echter mogelijk dat de volumeniveaus toch gesynchroniseerd worden.
 • Het Home-audiosysteem kan bestanden met als formaat MP3, WMA, AAC en WAV afspelen (alleen AAC-bestanden met de extensie ".m4a", ".mp4" of ".3gp" kunnen afgespeeld worden). Zelfs als de bitsnelheid en het bestandsformaat ondersteund worden, kunnen wij niet garanderen dat alle bestanden correct afgespeeld worden. Er kan een wijziging van de technische gegevens gebeuren.
 • Bestanden met DRM-copyrightbeveiliging (Digital Rights Management) kunnen niet door het Home-audiosysteem worden afgespeeld. Om te controleren of een WMA-bestand beveiligd is met DRM, klikt u op een pc met de rechtermuisknop op het bestand. Als er een tabblad [License] te zien is, is het bestand beveiligd met DRM-copyright.
 • Wanneer u muziek beluistert via een thuisnetwerk, kan het starten even duren aangezien elk DLNA-compatibel apparaat de momenteel gebruikte component moet herkennen.
 • Sommige inhoud kan niet afgespeeld worden met DLNA-gecertificeerde producten.