Fehéregyensúly

Korrigálja a környezeti fényviszonyok miatti tónushatást, hogy a témák fehér színei semlegesek maradjanak. Használja ezt a funkciót, ha a kép színtónusai eltérnek a várttól, vagy ha szándékosan – művészi kifejezőeszközként – kívánja módosítani a színtónusokat.

  1. MENU (Felvétel beállítások1) → [Fehéregyensúly] → kívánt beállítás.

A menüelem részletei

Automatikus/ Nappali fény / Árnyék / Felhős / Izzólámpa / Fénycső: Meleg Feh. / Fénycső: Hideg Feh. / Fénycső: Termész. / Fénycső: Nappali f. / Vaku / Víz alatti automatik. :
Ha kiválasztja, hogy a témát milyen fényforrás világítja meg, a készülék a kiválasztott fényforráshoz illően állítja be a színtónusokat (előre beállított fehéregyensúly) [Automatikus] választása esetén a készülék automatikusan felismeri a fényforrást, és módosítja a színtónusokat.
Színhő./-szűrő:
A fényforrástól függően állítja be a színtónusokat a készülék. A fényképészetben használt CC (színkompenzáló) szűrők hatását éri el.
1. Egyéni/2. Egyéni/3. Egyéni:
A készülék megjegyzi a felvételi körülményekhez választott fehér alapszínt.

Tipp

  • A vezérlőkerék jobb oldalával megjelenítheti a finombeállítás képernyőt, és szükség esetén elvégezheti a színtónusok finombeállítását. A [Színhő./-szűrő] választása esetén a hátsó tárcsa forgatásával módosíthatja a színhőmérsékletet a vezérlőkerék jobb oldalának megnyomása helyett.
  • Ha a színtónusok nem olyanok, ahogy azt a kijelölt beállítások alapján várta, csináljon egy [FE belövés] felvételt.
  • Az vagy az ikon csak ekkor jelenik meg, ha az [Elsőbb. beáll. AWB] beállítása [Hangulat] vagy [Fehér].

Megjegyzés

  • A [Fehéregyensúly] rögzített értéke [Automatikus] az alábbi felvételi módokban:
    • [Intelligens autom.]
  • Ha higany- vagy nátriumlámpát használ fényforrásként, a fényforrás jellege miatt a fényképezőgép nem lesz képes meghatározni a pontos fehéregyensúlyt. Ajánlatos vakuval fényképezni, vagy az [1. Egyéni][3. Egyéni] lehetőséget választani.