Rekesz meg. AF-ban (állókép)

Beállíthatja, hogy a fókuszmeghajtó rendszer a követési teljesítményt vagy a csendes működést preferálja inkább (csak kompatibilis objektív használata esetén).

  1. MENU (Felvétel beállítások1) → [Rekesz meg. AF-ban] → kívánt beállítás.

A menüelem részletei

Normál:
Normál rekeszléptető rendszer használata.
Fókusz elsőbbség:
Az autofókusz teljesítményt előnyben részesítő rekeszléptető rendszer használata. Elektronikus zár használatával történő folyamatos felvétel közben a [Fókusz elsőbbség] beállítás lehetővé teszi a fókusz folyamatos állítását F16-nál nagyobb F-értékkel.
Csendes elsőbbség:
Úgy módosítja a fókuszmeghajtó rendszer működését, hogy a csendes működést preferálja, és a fókuszmeghajtó rendszer halkabb legyen, mint [Normál] mód esetén.

Megjegyzés

  • A [Fókusz elsőbbség] lehetőség választása esetén folyamatos felvétel közben hallhatóvá válhat a rekeszléptetés, a felvétel lassabb lehet, és a kijelzés villoghat. Ha meg akarja szüntetni ezeket a jelenségeket, válassza a [Normál] beállítást.
  • Ha a [Csendes elsőbbség] lehetőséget választja, a fókuszálás sebessége csökkenhet, és nehezebbé válhat a témára fókuszálás.
  • A fókuszbeállítás az első felvétel közben rögzül, ha a [Rekesz meg. AF-ban] beállítása [Normál] vagy [Csendes elsőbbség], és az F-érték nagyobb F16-nál.
  • Ha a [Zár típus] beállítása [Mechanikus zár], [Fókusz elsőbbség] nem választható.
  • Ha egyszeri felvételnél a [Zár típus] beállítása [Automatikus], a rekeszléptetést a [Normál] rendszer végzi akkor is, ha [Fókusz elsőbbség] beállítás van érvényben.
  • A [Rekesz meg. AF-ban] lehetőség nem választható, ha a funkcióval nem kompatibilis objektívet használ.