Gyakran használt funkciók hozzárendelése gombokhoz (Egyéni gomb)

Az egyéni gomb funkcióval a leggyakrabban használt funkciókat könnyen elérhető gombokhoz rendelheti. Ezáltal nem kell az adott elemet a MENU-ből kikeresnie, tehát a funkció gyorsabban aktiválható.

A véletlen működtetés megelőzése érdekében a könnyen elérhető gombokhoz a [Nincs beállítva] lehetőséget is rendelheti.


Külön lehet egyéni gombokhoz funkciókat rendelni az állóképek felvételéhez ( Egyéni gomb), a mozgóképek felvételéhez ( Egyéni gomb) és a lejátszás módhoz ( Egyéni gomb).

 • Gombonként változó, hogy mely funkciók rendelhetők hozzá.


A következő gombokhoz rendelhet hozzá funkciókat.

 1. AF-ON gomb
 2. 3 Gomb testreszab.
 3. 2 Gomb testreszab.
 4. 1 Gomb testreszab.
 5. AEL gomb funkciója
 6. Középső gomb funk.
 7. Vezérlőkerék /Bal gomb funkciója/Jobb gomb funkc./Lefelé nyíl gomb
 8. 4 Gomb testreszab.
 9. Választó. köz. gomb
 10. Fn/ gomb


Tipp

 • A funkciók az egyéni gombokhoz hasonlóan gyorsan elérhetők a Funkció menüvel is, amellyel bizonyos beállítások az Fn gombhoz rendelhetők. A kapcsolódó funkció lásd az oldal alján, a „Kapcsolódó témák” alatt.


A következőképpen kell a [Szem AF] funkciót az AEL gombhoz rendelni.
 1. MENU (Felvétel beállítások2) → [Egyéni gomb].
  • Ha mozgóképfelvétel közben előhívandó funkciót akar regisztrálni, válassza az [Egyéni gomb] lehetőséget. Ha képek lejátszása közben előhívandó funkciót akar regisztrálni, válassza az [Egyéni gomb] lehetőséget.
 2. A vezérlőkerék bal/jobb oldalával jelenítse meg a [Hátsó1] képernyőt. Utána válassza az [AEL gomb funkciója] lehetőséget, és nyomja meg a vezérlőkerék közepét.
 3. A vezérlőkerék bal/jobb oldalának nyomogatásával jelenítse meg a kívánt funkciót. Válassza ki a kívánt funkciót a vezérlőkerék tetejének vagy aljának megnyomásával, majd nyomja meg a közepét.
  Válassza ki például a [Szem AF] lehetőséget.
  • Ha állóképek felvétele közben megnyomja az AEL gombot, és a készülék szemet érzékel, aktiválódik a [Szem AF] funkció, és a fényképezőgép a szemekre fókuszál. A felvételek elkészítése közben tartsa lenyomva az AEL gombot.

Megjegyzés

 • Fényképezési funkciókat is rendelhet az objektív fókuszrögzítés gombjához. Azonban nem mindegyik objektívnek van fókuszrögzítés gombja.
 • Ha [Egyéni () követés] funkciót rendel egyéni gombhoz az [Egyéni gomb] lehetőséggel, de a funkció a [JPEG minőség] vagy a [Vaku üzemmód] funkcióhoz hasonlóan nem érhető el mozgóképfelvétel módban, akkor mozgóképfelvétel módban a gomb megnyomásakor a funkció nem aktiválódik.
 • Ha [Egyéni (/) köv.] funkciót rendel egyéni gombhoz az [Egyéni gomb] lehetőséggel, a fényképezőgép felvételi módra vált, és aktiválja a hozzárendelt funkciót, ha megnyomja a gombot lejátszás módban.