Rögzítés a beépített mikrofonok segítségével

A következő rész ismerteti az alapvető rögzítési lépéseket a beépített mikrofonok kiválasztott érzékenységi szintje és rögzítési mód használata mellett.

Megjegyzés

 • Ha folyamatban lévő rögzítés során véletlenül megérinti a diktafont, vagy az valamely tárggyal kelül érintkezésbe, susogó vagy kaparó hangot vehet fel.

Tipp

 • Javasoljuk, hogy a felvétel megkezdése előtt készítsen próbafelvételt, vagy közben ellenőrizze a felvételt. A felvétel rögzítés során történő ellenőrzéséhez a A felvétel ellenőrzése rögzítés közben részben talál utasításokat.

 • A felvett fájlok alapértelmezésben a „FOLDER01” mappába kerülnek a „ Recorded Files” könyvtárban. Ha meg kívánja változtatni a rögzített fájl tárolásának a célmappáját, olvassa el a A fájl célmappájának megváltoztatása részt.

 1. Válassza a „ Record” lehetőséget a HOME menüben, majd nyomja meg a gombot.

  A kijelzőn megjelenik a rögzítés készenléti módjának a képernyője.

 2. Fordítsa a diktafont úgy, hogy a beépített mikrofonjai () a hangforrás irányába nézzenek.

 3. Nyomja meg a REC/PAUSE gombot.

  A felvétel kezdetét a megjelenő Record képernyő jelzi, és a működésjelző () piros színnel világítani kezd.

  Ha megnyomja és lenyomva tartja a REC/PAUSE gombot, a diktafon szünetelteti a műveletet. Nem kezdi meg a felvételkészítést.

  Ha felvétel van folyamatban, a Record képernyőn megjelenik a felvételi szintjelző ().

  A felvételi szint jelzőjén az alábbi ábrán látható módon három vagy négy fekete négyzet () jelzi a hangforrás optimális felvételi szintjeit. Állítsa be a beépített mikrofonok helyzetét, a hangforrástól való távolságot vagy a mikrofonok érzékenységét úgy, hogy a hangerő az optimális tartományban maradjon.

  A felvételi szintjelzőről bővebben A felvételi szint jelző részben olvashat.

 4. Nyomja meg a STOP gombot a felvétel leállításához.

  Megjelenik a „Saving...” üzenet és a rögzítés készenléti képernyője.

  Most a megnyomásával lejátszhatja a felvett fájlt.

Megjegyzés

 • Amíg a kijelzőn a „Saving...” üzenet látható, a diktafon a fájlt a memóriába menti. Ha a diktafont hálózati tápegység táplálja, ne csatlakoztassa le az USB hálózati adaptert (nem tartozék), hogy megelőzze az adatok sérülését.

Tipp

 • A REC/PAUSE gomb megnyomásával akkor is elkezdhet rögzíteni, ha lejátszás van folyamatban, vagy a kijelzőn a menü látható.

 • A REC/PAUSE gomb megnyomásával akkor is szüneteltetheti a folyamatban lévő rögzítést, ha a kijelzőn a menü látható.

 • A felvételek a „(rögzítés dátuma)_(rögzítés időpontja).(fájlformátum)” (pl. 161010_0706.mp3) módon kapnak nevet.

 • Lejátszás közben vagy készenléti módban a REC/PAUSE megnyomásával és lenyomva tartásával szüneteltetheti a diktafonnal történő rögzítést. Ezzel szabályozhatja a hangerőszintet szükségtelen hangadatok felvétele nélkül.