Conectarea la un computer printr-o conexiune BLUETOOTH (Mac)

Asocierea este procesul necesar pentru înregistrarea reciprocă a informațiilor pe dispozitive BLUETOOTH care se vor conecta fără fir.

Trebuie să asociați un dispozitiv cu difuzorul, pentru a putea realiza conexiunea prin BLUETOOTH pentru prima dată. Efectuați aceleași proceduri pentru a asocia cu alte dispozitive.

Sisteme de operare acceptate

macOS High Sierra (versiunea 10.13)

Efectuați următoarele înainte de a începe.

 • Confirmați că tehnologia BLUETOOTH fără fir este instalată pe computerul dvs.

 • Așezați computerul pe o rază de 1 m față de difuzor.

 • Conectați difuzorul la o priză c.a. prin intermediul unui adaptor USB c.a. (disponibil în comerț) sau conectați-l la un computer pornit. Ca alternativă, încărcați bateria încorporată la un nivel suficient.

 • Pregătiți instrucțiunile de utilizare furnizate împreună cu computerul pentru a le consulta.

 • Opriți redarea pe computer.

 • Micșorați volumul computerului și difuzorului pentru a evita generarea bruscă a unui sunet puternic de la difuzor.

 • În funcție de computer, porniți adaptorul BLUETOOTH încorporat.

  Dacă nu știți cum să porniți adaptorul BLUETOOTH sau nu știți dacă computerul dvs. are adaptorul BLUETOOTH încorporat, consultați instrucțiunile de utilizare ale computerului.

 • Setați difuzorul computerului în poziția de activare.

  Dacă difuzorul computerului dvs. este setat pe(Silențios), sunetul nu este transmis prin difuzorul BLUETOOTH.

  • Când difuzorul computerului este în poziția de activare:

 1. Porniți difuzorul.

  Indicatorul de alimentare/(BLUETOOTH) clipește lent în albastru.

  • Dacă porniți difuzorul pentru prima dată după cumpărare, indicatorul de alimentare/(BLUETOOTH) va începe să clipească rapid, iar difuzorul va intra în modul de asociere automat, prin simpla apăsare a butonului (alimentare)/PAIRING. Continuați cu pasul.

  • Când porniți difuzorul, acesta încearcă să realizeze conexiunea prin BLUETOOTH cu ultimul dispozitiv cu BLUETOOTH conectat. Dacă dispozitivul este în apropiere și funcția sa BLUETOOTH este activată, conexiunea prin BLUETOOTH este realizată automat și indicatorul de alimentare/(BLUETOOTH) rămâne aprins. În acest caz, dezactivați funcția BLUETOOTH sau opriți alimentarea dispozitivului cu BLUETOOTH conectat la momentul respectiv.

 2. Apăsați prelungit butonul (alimentare)/PAIRING până ce auziți semnale sonore și indicatorul de alimentare/(BLUETOOTH) începe să clipească rapid în albastru.

  Difuzorul intră în modul de asociere.

 3. Căutați difuzorul pe computer.
  1. Selectați [(System Preferences)] - [Bluetooth] din bara de activități, în partea din dreapta jos a ecranului.

  2. Selectați [SRS-XB12] din ecranul Bluetooth, apoi faceți clic pe [Pair].

 4. Verificați dacă indicatorul de alimentare/(BLUETOOTH) luminează constant, și nu intermitent.

  Când difuzorul este conectat la computer, indicatorul de alimentare/(BLUETOOTH) rămâne aprins.

 5. Faceți clic pe pictograma difuzorului din partea din dreapta sus a ecranului și selectați [SRS-XB12] din [Output Device].

  Vă puteți bucura de redarea de muzică etc. de pe computer.

Sugestie

 • Procedura explicată mai sus este pur orientativă. Pentru detalii, consultați instrucțiunile de utilizare ce însoțesc computerul.

Notă

 • Modul de asociere a difuzorului este eliberat după aproximativ 5 minute și indicatorul de alimentare/(BLUETOOTH) clipește lent. Cu toate acestea, atunci când informațiile de asociere nu sunt stocate în difuzor, precum setările din fabrică, modul de asociere nu este eliberat. Dacă modul de asociere este eliberat înainte de terminarea procesului, repetați de la pasul.

 • Odată ce dispozitivele BLUETOOTH sunt asociate, nu este nevoie să le asociați din nou, cu excepția următoarelor cazuri:

  • Informațiile de asociere care au fost șterse după reparații etc.

  • Difuzorul este deja asociat cu 8 dispozitive și un alt dispozitiv trebuie să fie asociat.

   Difuzorul trebuie să fie asociat cu până la 8 dispozitive. Dacă un nou dispozitiv este asociat după ce 8 dispozitive au fost deja asociate, dispozitivul care a fost asociat cel mai devreme se înlocuiește cu unul nou.

  • Informațiile despre asocierea cu difuzorul au fost șterse din dispozitivul BLUETOOTH.

  • Difuzorul este inițializat.

   Toate informațiile de asociere vor fi șterse. Dacă inițializați difuzorul, este posibil să nu puteți conecta iPhone/iPod touch sau computerul. În acest caz, ștergeți informațiile de asociere ale difuzorului din iPhone/iPod touch sau computer și apoi efectuați din nou procedura de asociere.

 • Difuzorul poate fi asociat cu mai multe dispozitive, dar poate reda muzică numai de la câte un singur dispozitiv asociat.

 • Cheia de acces a difuzorului este „0000”. Când este setată o altă cheie de acces în afară de „0000” pe dispozitivul BLUETOOTH, nu se poate realiza asocierea cu difuzorul.

 • Când este conectat un cablu audio la mufa AUDIO IN a difuzorului, în timp ce difuzorul și dispozitivul BLUETOOTH au fost conectate prin conexiunea BLUETOOTH, sunetul de la dispozitivul BLUETOOTH nu este transmis prin difuzor (funcția hands-free este disponibilă). Pentru a asculta muzică de pe dispozitivul BLUETOOTH, deconectați cablul audio de la mufa AUDIO IN a difuzorului.