Fotografierea cu bliț manual (MANUAL)

Modul de declanșare manuală a blițului menține puterea blițului la un nivel consecvent, indiferent de luminozitatea subiectului sau de setările camerei.

 1. Utilizați meniul camerei cuplate la această unitate de bliț pentru a specifica [Declanș. bliț manual] pentru modul de control al blițului.

  Pentru detalii privind setările de bliț extern ale camerei, consultați instrucțiunile de utilizare furnizate odată cu camera dvs.

 2. Apăsați butonul LEVEL -/+ de pe unitatea de bliț pentru a selecta nivelul de putere a blițului preferat.

  • Puteți specifica nivelul de putere a blițului în intervalul cuprins între 1/1 (cel mai luminos) și 1/128 (cel mai întunecat).

   Puteți vizualiza setarea curentă dacă selectați [Setări bliț extern] - [Set. declanș. bliț ext.] - [Nivel putere bliț] din meniul camerei cuplate la această unitate de bliț.

  • Dacă reduceți nivelul de putere cu o unitate (de ex. 1/1 → 1/2), această creștere este echivalentă cu creșterea aperturii cu o unitate (de ex. F4 → 5.6).

 3. Apăsați butonul declanșator de pe cameră pentru a face o fotografie.

  Așteptați ca butonul TEST de pe unitatea de bliț să se aprindă în portocaliu (gata de declanșare) și apoi apăsați butonul declanșator.

Funcție de memorare nivel TTL

În timpul fotografierii cu bliț TTL, nivelul de putere a blițului măsurat este setat automat ca nivel de putere a blițului în modul de declanșare manuală a blițului. Astfel, puteți ajusta nivelul de putere a blițului în modul de declanșare manuală a blițului, pe baza nivelului de putere a blițului măsurat în timpul fotografierii cu bliț TTL, și puteți omite o serie de operații necesare pentru a determina nivelul de putere a blițului.

Pentru a schimba setarea funcției de memorare a nivelului TTL, selectați [Setări bliț extern] - [Setări pers. bliț ext.] - [Memorie nivel TTL] din meniul camerei cuplate la această unitate de bliț. În mod implicit, [Activat] este specificat pentru funcția de memorare a nivelului TTL.

Note privind utilizarea funcției de memorare nivel TTL

 • În timpul fotografierii cu mai multe blițuri fără fir (fotografierea cu grupuri de blițuri), numărul de ghid variază în funcție de setările de bliț ale unităților de bliț individuale sau de disponibilitatea panoului larg încorporat. Pentru a menține un nivel de putere a blițului adecvat, specificați un grup fără fir diferit pentru fiecare unitate de bliț.

 • Dacă o unitate de bliț care nu acceptă funcția de memorare nivel TTL este utilizată la fotografierea cu mai multe blițuri fără fir (fotografierea cu grupuri de blițuri), este posibil să nu se mențină un nivel de putere a blițului adecvat.

 • În modul de declanșare manuală a blițului, este menținut nivelul de putere a blițului măsurat în timpul fotografierii cu bliț TTL. Dacă modificați setările care afectează nivelul de putere a blițului, cum ar fi setarea nivelului de putere a blițului, după fotografiere, setările modificate nu vor fi păstrate. Când ați operat astfel de modificări, efectuați fotografierea cu bliț TTL din nou.

 • Dacă nivelul de putere a blițului măsurat în timpul fotografierii cu bliț TTL este mai mic decât nivelurile disponibile în modul de declanșare manuală a blițului, imaginile fotografiate pot părea supraexpuse.

Notă

 • Dacă se utilizează un obiectiv cu unghi larg cu o distanță focală sub 24 mm, este posibil ca marginile ecranului monitorului camerei să fie mai întunecate.

 • Când se utilizează obiectivul lung fizic, lumina blițului poate fi obstrucționată de capătul obiectivului.