Fotografierea cu sincronizare de înaltă viteză (HSS)

Fotografierea cu sincronizare de înaltă viteză elimină restricțiile vitezei de sincronizare a blițului și permite utilizarea unității de bliț în întreaga paletă de viteze de declanșare a camerei. Creșterea intervalului de diafragme selectabil permite fotografierea cu bliț și cu o diafragmă mai mare, făcând fundalul difuz și accentuând subiectul din față. Când fotografiați o scenă, în care fundalul este foarte luminos și fotografia poate fi supraexpusă, la un raport f-stop mare în modul de fotografiere A sau M al camerei, puteți continua să ajustați expunerea la nivelul adecvat prin utilizarea declanșatorului de mare viteză.

A: Fotografierea cu sincronizare de înaltă viteză

B: Fotografierea cu bliț normal

 1. Selectați [Setări bliț extern] - [Set. declanș. bliț ext.] din meniul camerei cuplate la această unitate de bliț și specificați [Activat] pentru [Sinc. viteză ridicată].

  În mod implicit, [Activat] este specificat pentru fotografierea cu sincronizare de înaltă viteză.

  Pentru detalii privind setările de bliț extern ale camerei, consultați instrucțiunile de utilizare furnizate odată cu camera dvs.

Viteza de sincronizare a blițului

Fotografierea cu bliț este în general asociată cu viteza de declanșare maximă, denumită viteza de sincronizare a blițului. Această limitare nu este valabilă pentru camerele concepute pentru fotografia cu sincronizare de înaltă viteză, deoarece ele permit fotografierea cu bliț la viteza maximă de declanșare a camerei.

Notă

 • Dacă setați viteza declanșatorului camerei la mai mult de 1/4000 și faceți o fotografie, este posibil să apară dungi luminoase și întunecate pe aceasta.

  Se recomandă să setați nivelul de putere a blițului în modul de declanșare manuală a blițului la cel puțin 1/2 pentru fotografiere.

 • Dacă se utilizează un obiectiv cu unghi larg cu o distanță focală sub 24 mm, este posibil ca marginile ecranului monitorului camerei să fie mai întunecate.

 • Când se utilizează obiectivul lung fizic, lumina blițului poate fi obstrucționată de capătul obiectivului.

 • Valoarea minimă disponibilă pentru a specifica nivelul de putere a blițului variază în conformitate cu setarea de sincronizare de înaltă viteză.

  • Când se selectează [Activat]: 1/128

  • Când se selectează [Dezactivat]: 1/256*

   * Valoarea minimă este limitată la 1/128 când [Dezactivat] este specificat pentru [Bliț fără fir] din meniul camerei cuplate la această unitate de bliț.