Az akkumulátor töltöttségének ellenőrzése

Ellenőrizheti az akkumulátor töltöttségét.

Amikor a headset bekapcsolt állapotában megnyomja a (bekapcsolás) gombot, a hátralévő akkumulátortöltöttséget jelző hangos útmutatás hallható.

„Battery about XX %” (Töltöttség: kb. XX %) (Az „XX” érték a hozzávetőleges fennmaradó töltöttségi szintet mutatja.)

„Battery fully charged” (Teljesen feltöltve)

Az akkumulátor a hangos útmutatás által jelzett és valós energiaszintje egyes esetekben eltérhet. Körülbelüli becslésnek érdemes tekinteni.

A (narancssárga) jelzőfény is villog körülbelül 15 másodpercig, ha a headset bekapcsolásakor az akkumulátor energiaszintje 10% vagy alacsonyabb.

Alacsony energiaszint esetén

Figyelmeztető hangjelzés hallható, és a töltöttségjelző (kék) színe narancssárgára vált. Ha a „Low battery” (Az akkumulátor merülőben van) hangos útmutatás hallható, a lehető leghamarabb kezdje el tölteni a headsetet.

Ha az akkumulátor teljesen lemerül, figyelmeztető hangjelzés, majd a „Battery is empty” (Az akkumulátor lemerült) hangos útmutatás hallható, és a készülék automatikusan kikapcsol.

iPhone vagy iPod touch használata esetén

Ha a headset iPhone vagy iPod touch készülékhez van csatlakoztatva HFP(Hands-free Profile) Bluetooth-kapcsolaton keresztül, az iPhone vagy az iPod touch képernyőjén megjelenik egy ikon, amely a headset akkumulátorának energiaszintjét jelzi. Az ábrán látható pozíció csak egy példa.

Az akkumulátor töltöttségét jelző ikonok illusztrációja

A: A headset hátralévő akkumulátor-üzemideje

A hozzávetőleges energiaszint megjelenítése 10 szintre van osztva. A B–E példákon a szintkijelzés látható.

B: 100%

C: 70%

D: 50%

E: 10% vagy alacsonyabb (töltés szükséges)


A headset akkumulátorának energiaszintje az iOS 11 vagy újabb rendszerű iPhone vagy iPod touch készülékek minialkalmazásain is megjelenik.
További részletekért olvassa el az iPhone vagy iPod touch eszközhöz mellékelt üzemeltetési útmutatót.

A megjelenített és a valós energiaszint egyes esetekben eltérhet. Körülbelüli becslésnek érdemes tekinteni.

Android™ rendszerű okostelefon (OS 8.1 vagy újabb) használata esetén

Ha a headset Android-okostelefonhoz van csatlakoztatva HFP Bluetooth-kapcsolaton keresztül, válassza ki a [Settings] – [Device connection] – [Bluetooth] lehetőséget a headset energiaszintjének megjelenítéséhez 10 különböző szintként (pl. „100%”, „70%”, „50%” vagy „10%”) ott, ahol a csatlakoztatott Bluetooth-eszköz oszlopa látható az okostelefon képernyőjén. A fenti művelet csak példa. A részleteket az Android-okostelefon használati útmutatója tartalmazza.

A megjelenített és a valós energiaszint egyes esetekben eltérhet. Körülbelüli becslésnek érdemes tekinteni.

Tipp

  • A headset akkumulátorának energiaszintjét a „Sony | Headphones Connect” alkalmazással is ellenőrizheti. Az Android-okostelefonok és az iPhone/iPod touch készülékek egyaránt támogatják az alkalmazást.

Megjegyzés

  • Ha a headset és az okostelefon nem a HFP-profillal van csatlakoztatva, az akkumulátor energiaszintje nem megfelelően jelenik meg.
  • Ha egy, a „Media audio” (A2DP) funkciót csak többpontos kapcsolaton keresztül támogató iPhone/iPod touch készülékhez vagy Android-okostelefonhoz csatlakoztatja a headsetet, az akkumulátor energiaszintje nem megfelelően fog megjelenni.
  • Közvetlenül egy szoftverfrissítés után, vagy ha az akkumulátor hosszú ideje nem volt használatban, az akkumulátor energiaszintje esetleg nem megfelelően jelenik meg. Ebben az esetben többször egymás után töltse fel és merítse le az akkumulátort az energiaszint megfelelő megjelenítéséhez.