Az Amazon Alexa használata

Az okostelefonon telepített Amazon Alexa alkalmazással a headset bal és jobb mikrofonjaiba beszélve vezérelheti az okostelefont, és kereséseket is indíthat.


Kompatibilis okostelefonok

 • Az operációs rendszernek az a verziója, amely támogatja az Android vagy az iOS rendszeren telepített Amazon Alexa legújabb verzióját
 • Telepíteni kell a legújabb Amazon Alexa alkalmazást.
  1. Nyissa meg az alkalmazásáruházat a mobileszközén.
  2. Keresse meg az Amazon Alexa alkalmazást.
  3. Válassza a Telepítés lehetőséget.
  4. Válassza a Megnyitás lehetőséget.
 1. Kapcsolja be, majd csatlakoztassa a headsetet az okostelefonhoz Bluetooth-kapcsolaton keresztül.
 2. Nyissa meg az Amazon Alexa alkalmazást.

  Az Amazon Alexa első használatakor jelentkezzen be Amazon-fiókjával, majd lépjen tovább a 3 lépéshez a headset beállításához az Amazon Alexa alkalmazásban.

 3. Végezze el az Amazon Alexa kezdeti beállítását.
  1. Érintse meg a [More] ikont az Amazon Alexa alkalmazás képernyőjének jobb alsó sarkában, majd érintse meg az [Add a Device] lehetőséget.

  2. A [Which device would you like to set up?] képernyőn válassza a [Headphones] lehetőséget.

  3. A [Select your device] képernyőn található [AVAILABLE DEVICES] listából válassza a(z) [WH-1000XM5] lehetőséget.

  4. A [Set up Alexa on your WH-1000XM5] képernyőn érintse meg a [CONTINUE] gombot.

  5. Amikor megjelenik a [This will override the current voice assistant on this accessory] képernyő, érintse meg a [CONTINUE] gombot.

  6. A [Setup Complete] képernyőn érintse meg a [DONE] gombot.

   Ha végzett a kezdeti beállításokkal, az érintésérzékelős vezérlőpanel az Amazon Alexa funkciót fogja működtetni.

 4. Az Amazon Alexa használatához mondja ki a(z) (*) („Alexa”) ébresztési szót, vagy használja az érintésérzékelős vezérlőpanelt.

  • Hangutasítás kiadásához tartsa az ujját az érintésérzékelős vezérlőpanelen.
  • Ha nem hallható hang, a funkció automatikusan megszakad.

  *Az ébresztési szó beállításhoz engedélyezze az [Activate Voice Assistant with your Voice] lehetőséget a „Sony | Headphones Connect” alkalmazásban.

Az Amazon Alexa alkalmazással és annak képességeivel kapcsolatos további információkért keresse fel a következő webhelyet:

https://www.amazon.com/b?node=16067214011

Tipp

 • Ellenőrizze vagy frissítse a headset szoftververzióját a „Sony | Headphones Connect” alkalmazással.
 • Ha az Amazon Alexa a hálózati kapcsolat hiánya vagy egyéb hasonló ok miatt nem érhető el, a következő hangos útmutatás hallható: „Either your mobile device isn’t connected; or you need to open the Alexa App and try again” (A mobileszköz nincs csatlakoztatva, vagy meg kell nyitni az Alexa alkalmazást, és újra kell próbálkozni).
 • Ha beállította az Amazon Alexa funkciót a headseten, az érintésérzékelős vezérlőpanel az Amazon Alexa funkciót fogja működtetni. Az érintésérzékelős vezérlőpanel funkcióját a „Sony | Headphones Connect” alkalmazásban módosíthatja.
  Hasonlóképp újrakonfigurálhatja az érintésérzékelős vezérlőpanelt az Amazon Alexa alkalmazásra, ha már korábban csatlakoztatta az Amazon Alexa alkalmazáshoz, de később módosította egy másik funkcióra.
 • Megteheti, hogy nem rendeli hozzá a hangsegéd funkciót az érintésérzékelős vezérlőpanelhez.

Megjegyzés

 • Ha az érintésérzékelős vezérlőpanel funkciójaként az Amazon Alexa lett beállítva, a hangos segéd funkció (Google app) nem működtethető.
 • Ha az érintésérzékelős vezérlőpanel funkciójaként az Amazon Alexa lett beállítva, a hangos segéd funkció (Siri) nem működtethető.
 • Ha az érintésérzékelős vezérlőpanel funkciójaként az Amazon Alexa lett beállítva, a Google Assistant nem működtethető a headsetről.
 • Az Amazon Alexa nem minden nyelven és országban/régióban érhető el. Az Alexa szolgáltatásai és funkciói a tartózkodási helytől függően eltérők lehetnek.