Gyenge minőségű a hang, illetve zaj vagy szokatlan hang hallható.

  • Csökkentse a csatlakoztatott zenelejátszó eszköz hangerejét, ha túl hangos.
  • Zenelejátszáskor, ha a headset és a jeladó Bluetooth-eszköz HFP vagy HSP Bluetooth -kapcsolaton keresztül csatlakozik, állítsa át a csatlakoztatott eszköz Bluetooth-kapcsolatát A2DP értékűre.
  • Időnként előfordulhat, hogy kereskedelmi létesítmények vagy metróállomások bejáratánál a rágcsálókat elriasztó, ultrahanghullámokat kibocsátó eszközöket helyeznek üzembe. Ilyen eszközök közelében az ultrahanghullámok miatt zaj vagy szokatlan hang hallható a headsetből. Hagyja el azt a helyet, ahol zajt vagy szokatlan hangot észlelt. Azt is megteheti, hogy kikapcsolja a zajszűrési funkciót vagy a környezeti hang üzemmódot a „Sony | Headphones Connect” alkalmazásban.
  • Ha videóhívásokat bonyolító alkalmazásokat használ egy számítógépen, állítsa át a Bluetooth-kapcsolatot HFP vagy HSP értékűre a számítógépen.
    Videóhívás közben a kommunikációs csatorna állapotától függően a hangminőség rosszabb lehet.
  • Ha a headset az előzőleg csatlakoztatott Bluetooth-eszközhöz csatlakozik, előfordulhat, hogy csak HFP/HSP Bluetooth-kapcsolat jön létre a headset bekapcsolásakor. A csatlakoztatott eszköz segítségével létesítsen A2DP Bluetooth-kapcsolatot.
  • Ha számítógépről hallgat zenét a headseten, az első néhány másodpercben rossz lehet a hangminőség (az énekhang alig hallható stb.). Ez a számítógép műszaki tulajdonságai miatt fordulhat elő (az átvitel kezdetekor a stabil kapcsolat élvez elsőbbséget, és a hangsúly csak másodpercek múlva tevődik át a hangminőségre), és nem jelenti a headset meghibásodását.
    Ha a hangminőség néhány másodperc elteltével nem javul, a számítógéppel hozzon létre A2DP-kapcsolatot. A számítógépen végrehajtható műveletek leírását a számítógéphez mellékelt kezelési útmutató tartalmazza.