Beszélgetés a headset viselése közben (Speak-to-Chat)

A Speak-to-Chat előzetes engedélyezése mellett beszélgetés esetén a Speak-to-Chat üzemmód automatikusan elindul. A headset szünetelteti vagy elnémítja az éppen lejátszott zenét, és a mikrofonokkal rögzíti a beszélgetőpartner hangját, hogy az jobban hallható legyen.
Ha a headset bizonyos ideig nem érzékeli a viselő hangját, akkor a Speak-to-Chat üzemmód automatikusan kikapcsol.
Ha még ezt megelőzően ki szeretné kapcsolni az üzemmódot, ezt a headset megfelelő gombjaival vagy az érintésérzékelős vezérlőpanellel teheti meg.

A Speak-to-Chat engedélyezése

A Speak-to-Chat üzemmód bekapcsolásához előzetesen engedélyezni kell az automatikus hangfelismerést.

A gyári beállítások szerint a Speak-to-Chat üzemmód le van tiltva. Az engedélyezéshez helyezze 2 ujját az érintésérzékelős vezérlőpanelre, és tartsa rajta, amíg meg nem hallja a következő hangos útmutatást: „Speak-to-chat activated” (Beszélgetés üzemmód aktiválva).

A Speak-to-Chat letiltása

Helyezze ismét 2 ujját az érintésérzékelős vezérlőpanelre, és tartsa rajta, amíg meg nem hallja a következő hangos útmutatást: „Speak-to-chat deactivated” (Beszélgetés üzemmód inaktiválva).


Oktatóvideó

Tekintse meg a Speak-to-Chat használatát bemutató videót.

https://rd1.sony.net/help/mdr/mov0043/h_zz/

Tipp

 • Ha a Speak-to-Chat nem megfelelően vált át engedélyezésre/letiltásra, az alább leírt módon járjon el.
  • Válassza szét kissé az ujjait

  • Érintse meg közvetlenül az érintésérzékelős vezérlőpanelt

  • Az ujjbegyeivel érintse meg az érintésérzékelős vezérlőpanelt

 • A be- és kikapcsolás, az automatikus hangfelismerés érzékenységének módosítása, illetve a Speak-to-Chat üzemmód kikapcsolásáig eltelt idő megváltoztatása a „Sony | Headphones Connect” alkalmazásban is lehetséges. A gyári beállítások szerint az üzemmód körülbelül 15 másodperc után kapcsol ki.

Megjegyzés

 • A Speak-to-Chat üzemmód akkor kapcsol be, amikor a headset érzékeli a headset viselőjének beszédét, de alkalmanként valamilyen eszköz, például elektromos fogkefe, elektromos masszázsgép vagy elektromos borotva által keltett rezgés, illetve különböző tevékenységek, például fogmosás, köhögés vagy dúdolás, továbbá egyéb külső zajok, például emberi beszéd, környezeti zaj vagy közlekedési hangosbemondó hatására is bekapcsolhat. Ha azt tapasztalja, hogy a Speak-to-Chat gyakran kapcsol be véletlenül, állítsa a Speak-to-Chat üzemmódot „L Sensitivity” beállításra.
 • Előfordulhat, hogy a környezeti zaj miatt a headset viselőjének beszédét nem észleli a mikrofon, és a Speak-to-Chat üzemmód nem kapcsol be. Ilyenkor próbáljon hosszabban vagy hangosabban beszélni. Különösen hangos környezetben (például egy repülőgépen) előfordulhat, hogy a Speak-to-Chat üzemmód akkor sem aktiválódik, ha hosszabban és hangosabban beszél.
 • Az aktív Speak-to-Chat üzemmód csak akkor szünetelteti a zenelejátszást, ha a csatlakozás Bluetooth-kapcsolaton keresztül történik.
 • Előfordulhat, hogy a csatlakoztatott eszköz vagy a használt lejátszóalkalmazás nem támogatja a zenelejátszás szüneteltetését, ha a Speak-to-Chat üzemmód be van kapcsolva, vagy a zenelejátszás folytatását, ha a Speak-to-Chat üzemmód ki van kapcsolva.