Hívás kezdeményezése

Egy BLUETOOTH mobiltelefonon használhatja a kéz nélküli hívás lehetőségét, ha az támogatja az alábbi BLUETOOTH profilokat: HFP (Hands-free Profile) vagy HSP (Headset Profile) a BLUETOOTH csatlakozás útján.

 • Ha BLUETOOTH mobiltelefonja a HFP és a HSP profilt is támogatja, válassza a HFP lehetőséget.

 • A műveletek a BLUETOOTH mobiltelefontól függően eltérhetnek. Olvassa el a mobiltelefonhoz mellékelt kezelési útmutatót.

 1. Csatlakoztatása a hangszórót egy BLUETOOTH mobiltelefonhoz.

  Amikor a BLUETOOTH kapcsolat létrejön, a hangszóróból felhangzik a hangos útmutató (BLUETOOTH connected (BLUETOOTH csatlakoztatva)), és a (BLUETOOTH) jelzőfény villogásról tartós világításra vált.

  A Sztereó pár funkció vagy a Bulicsatlakozás funkció használata esetén

  Csatlakoztasson egy olyan hangszóróhoz, amely (BLUETOOTH) jelzőfénye kék fénnyel villog. Az alábbi lépésekben és műveletekben a kéz nélküli hívás folyamán BLUETOOTH mobiltelefonhoz csatlakoztatott hangszórót kezelünk.

 2. Kezdeményezzen a BLUETOOTH mobiltelefonján hívást.

  Híváskor a lejátszás szünetel, és a hangszóróból a tárcsahang hallható.

  Amikor a hívott fél fogadja a hívást, beszéljen a hangszóró mikrofonjába.

  Ha a hangszóróból nem hallatszik tárcsahang

  • Lehet, hogy a hangszóró nincs csatlakoztatva a BLUETOOTH mobiltelefonhoz HFP vagy HSP használatával. Ellenőrizze a kapcsolat állapotát a BLUETOOTH mobiltelefonon.

  • Váltsa a hívó eszközt a hangszóróra a (lejátszás)/(hívás) gomb 2 másodpercig tartó lenyomásával.

  • Ha egynél több BLUETOOTH eszköz csatlakozik a hangszóróhoz (többszörös eszközcsatlakozás), nem fogadhat telefonhívást. Szakítsa meg a BLUETOOTH kapcsolatot, vagy kapcsolja ki a BLUETOOTH funkciót a BLUETOOTH eszközökön a használatban lévő BLUETOOTH mobiltelefon kivételével.

 3. Amikor a telefon cseng vagy telefonos beszélgetés van folyamatban, a hangerőt a hangszóró –/+ (hangerő) gombjaival vagy a BLUETOOTH mobiltelefon segítségével szabályozhatja.

  Amikor megnyomja a hangszóró –/+ (hangerő) gombjait, vagy a BLUETOOTH mobiltelefonon változtatja a hangerőt, a (tápellátás) jelzőfény egyszer vagy 3-szor felvillan.

 4. Hívás befejezéséhez nyomja meg a (lejátszás)/(hívás) gombot.

  Ha a hívást megelőzően zenét hallgatott, a lejátszás a hívás befejezése után folytatódik. A lejátszás akkor is folytatódik, ha a BLUETOOTH mobiltelefon használatával fejezi be a hívást, amennyiben a hívást megelőzően zenét hallgatott.

Tipp

 • Ha a hívó nem hallja vagy alig hallja a hangját, beszéljen közelebbről a hangszóró mikrofonjába.

 • A zenelejátszás és a hívás hangereje egymástól függetlenül van beállítva a hangszóróban.

Megjegyzés

 • Az Apple iOS eszközök esetében az egység kompatibilis az iOS 10.0 és újabb verzióival. A BLUETOOTH kapcsolat iOS 9.x vagy korábbi rendszerű eszközökkel nem lehetséges.

 • A Sztereó pár funkció vagy a Bulicsatlakozás funkció használata esetén a telefonhívás hangja csak azon a hangszórón hallható, amely (BLUETOOTH) kijelzője kék fénnyel világít.

 • A BLUETOOTH mobiltelefontól függően lehet, hogy a lejátszás nem fog szünetelni a hívás során.

 • A BLUETOOTH mobiltelefont használja legalább 50 cm távolságra a hangszórótól. Ha a hangszóró és a BLUETOOTH mobiltelefon túl közel van egymáshoz, zaj keletkezhet.

 • Ha többszörös eszközcsatlakozást létesít, nem használhatja a kéz nélküli funkciót. A többszörös eszközcsatlakozás kikapcsolásához kapcsolja ki a BLUETOOTH funkciót a nem használt BLUETOOTH eszközökön.