Víz- és porállóságra vonatkozó megjegyzések

A hangszóró víz- és porállósága

A hangszóró vízállósági besorolása biztonságosan felerősített kupakkal IPX7*1 az IEC60529 „Víz elleni védettség fokozatai (IP kód)”*3 szerinti „Vízbe merülés elleni védelem fokozatai” jegyzék értelmében, és porállósága IP6X*2 a „Szilárd tárgyak szerkezetbe jutása elleni mechanikai védettség fokozatai”*3 értelmében.

Folyadékok, amelyekre vonatkoznak a vízállósági besorolások

Vonatkozik friss víz, csapvíz, medencevíz, sós víz
Nem vonatkozik a fentiektől eltérő folyadékok (szappanos víz, mosószert vagy fürdőadalékot, sampont tartalmazó víz, forró forrásvíz stb.)

*1 IPX7 megfelelőség: A hangszórót tesztelték, és működőképességét igazolták 1 m mélyre történő, 30 percig tartó kíméletes vízbemerítés esetére.

*2 IP6X megfelelőség: A hangszórót tesztelték, és porállóképességét igazolták max. 75 μm átmérőjű örvénylő port tartalmazó tesztberendezésben 8 óráig tartó teszt során.

*3 A mellékelt tartozékok és a hangszóró csatlakozói (USB) nem védettek víz, sem por ellen. Tűz vagy áramütés kockázatának az elkerülése érdekében ne tegye ki a hangszórót víz vagy folyadékcseppek hatásának, ha valamelyik vagy mindkét konnektort (USB) használja. Ne helyezzen vázát vagy más folyadékkal töltött edényt a hangszóróra.


A hangszóró víz- és porállóságának meghatározása a saját méréseinken alapul az itt feltüntetett feltételek mellett. Megjegyezzük, hogy víz vagy por felhasználó általi helytelen használat miatt bekövetkező behatolása okozta működési hibákra nem vonatkozik a jótállás.

A víz- és porállóság romlásának a megelőzése

Ellenőrizze az alábbiakat, és használja a hangszórót helyesen.

  • A hangszóró megfelelt az esési tesztnek, amely során 1,22 m magasról esett 5 cm vastag furnérlemezre a MIL-STD810H Method 516.8-Shock követelményeinek megfelelően. Ez azonban nem garantálja, hogy bármilyen körülmények között sértetlen vagy hibátlan marad, és megőrzi vízálló és porálló tulajdonságait. A hangszóró leesése vagy mechanikus hatások következtében kialakuló deformációk vagy sérülések ronthatják a vízálló és porálló tulajdonságokat.

  • A hangszóró kialakítása nem biztosít védelmet a víz nyomása ellen. Ha a hangszórót magas víznyomásnak kitett helyen, például zuhany alatt használja, az hibás működéshez vezethet.

  • A hangszóróra ne öntsön magas hőmérsékletű vizet, és ne fújjon rá közvetlenül forró levegőt hajszárítóból vagy más berendezésből. Ezen kívül soha ne használja a hangszórót magas hőmérsékletnek kitett helyen, például szaunában vagy hőforrás közelében.

  • A kupakot kezelje óvatosan. A kupaknak nagyon fontos szerepe van a víz- és porállóság megtartásában. A hangszóró használata során ügyeljen arra, hogy a kupak megfelelően zárva legyen. A kupak lezárása során ügyeljen arra, nehogy idegen tárgyak kerüljenek bele. Ha a kupak nincs teljesen becsukva, a hangszóró- és porállósága romolhat, és a víz vagy por behatolása hibás működéshez vezethet.

    A hangszóró illusztrációja a kupak megtalálásához