A hangszóró feltöltése

A hangszóró a (kereskedelmi forgalomban kapható) USB hálózati tápegységgel csatlakoztatott fali csatlakozóaljzatból vagy a beépített lítium-ion újratölthető akkumulátorral használható.

Amikor első ízben használja a hangszórót, a bekapcsolása előtt töltse a beépített akkumulátort legalább 1 óra hosszan.

Ha előre feltölti a beépített-akkumulátort, az akkumulátor energiája is elég a hangszóró működtetéséhez.

 1. A feltöltéshez csatlakoztassa a hangszórót egy fali csatlakozóaljzathoz.

  Csatlakoztassa a mellékelt USB Type-C® kábel egyik végét a hangszóró DC IN 5V portjához, és a másik végét egy (kereskedelmi forgalomban kapható) USB hálózati tápegységhez, majd csatlakoztassa az USB hálózati tápegységet egy fali csatlakozóaljzathoz.

  A hangszóró olyan USB hálózati tápegységeket támogat, amelyek képesek 1,5 A vagy 3,0 A kimeneti áramerősséget biztosítani. Ha 3,0 A kimeneti áramerősséget biztosító USB hálózati tápegységet használ az akkumulátor töltésére, mindig olyan USB Type-C® (USB szabvánnyal kompatibilis) kábelt használjon, amely támogatja a 3,0 A kimeneti áramerősséget. A mellékelt USB kábel legfeljebb 1,5 A kimeneti áramerősséget támogat. Más eszköz használatával nem garantálható az akkumulátor töltése.

  Amíg a töltés folyamatban van, a CHARGE jelzőfény narancssárga színnel világít.

  A töltés becsült időtartama a (kereskedelmi forgalomban kapható) USB hálózati tápegység kimenő kapacitásától függően eltérő lehet. A töltés az alábbiakban feltüntetett töltési időknél hosszabb időt is igénybe vehet az USB hálózati tápegység és az USB kábel típusától és műszaki adataitól függően. A töltési idő a környezeti hőmérséklettől és a hangszóró használatától függően eltérhet az alábbiakban feltüntetett értékektől.

  Az alábbi idők referenciaként vannak feltüntetve.

  • Ha az ajánlott 1,5 A kimeneti áramerősséget biztosító USB hálózati tápegységet csatlakoztatja, a töltés kb. 5 óra* alatt befejeződik, és a CHARGE jelzőfény kialszik.

  • Ha kereskedelmi forgalomban kapható USB hálózati tápegységet használ, győződjön meg arról, hogy képes biztosítani legalább 1,5 A kimeneti áramerősséget. Használhat olyan USB hálózati tápegységet is, amely kimenő áramerőssége 500 mA vagy több és 1,5 A-nál kevesebb, de a teljes feltöltés sok időt (10 órát vagy többet*) is igénybe vehet. Azt tanácsoljuk, hogy ilyen USB hálózati tápegység használata esetén kapcsolja ki a hangszórót az akkumulátor feltöltése előtt. Olyan USB hálózati tápegység használata esetén, amely kimeneti áramerőssége nem éri el a 500 mA-t, nem garantálható az akkumulátor töltése.

  * Ez az üres beépített akkumulátor teljes feltöltéséhez szükséges idő, kikapcsolt hangszóróval.


  Miután az akkumulátor feltöltése után lecsatlakoztatja az USB kábelt a hangszóróról, mindig csukja be biztonságosan a kupakot.

  A kupaknak nagyon fontos szerepe van a víz- és porállóság megtartásában.

A befejezett töltés ellenőrzése

Ha a beépített akkumulátor teljesen fel van töltve, és a hangszórót fali csatlakozóaljzathoz csatlakoztatja, a CHARGE jelzőfény narancssárga fénnyel világítani kezd, majd kb. 1 perc után kialszik.

A beépített újratölthető akkumulátor energiaszintjének az ellenőrzése

 • A hangszóró hátlapján lévő kupak alatt lévő BATT (elem) gomb megnyomása után a bekapcsolt hangszóró hangos útmutatója a maradék energiaszintnek megfelelően kiadja valamelyik alább felsorolt üzenetet.

  80% vagy több: „Battery fully charged” (Akkumulátor teljesen feltöltve)

  60% vagy több: „Battery about 70%” (Akkumulátor kb. 70%)

  40% vagy több: „Battery about 50%” (Akkumulátor kb. 50%)

  20% vagy több: „Battery about 30%” (Akkumulátor kb. 30%)

  Kevesebb, mint 20%: „Please charge” (Töltse fel)

  Tipp

  • A „Sony | Music Center” használatával aktiválhatja/deaktiválhatja az akkumulátortöltöttség hangszóró bekapcsolásakor felhangzó hangos útmutatóját.

 • Telepített OS 8.1 vagy újabb rendszerű Android okostelefonok használata esetén

  Ha a hangszóró Android okostelefonhoz csatlakozik HFP (Hands-free Profile) BLUETOOTH csatlakozás útján, koppintson az okostelefon [Settings] - [Device connection] - [Bluetooth] elemére. A hangszóró akkumulátortöltöttsége a csatlakoztatott BLUETOOTH eszköz nevével együtt jelenik meg. Részleteket az Android okostelefonhoz mellékelt kezelési útmutatóban talál.

  Megjegyezzük, hogy az okostelefonon megjelenő akkumulátortöltöttség eltérhet a hangszóró tényleges akkumulátortöltöttségétől. Ezt az információt csupán referenciának tekintse.

 • Telepített iOS 10.0 vagy újabb rendszerű iPhone/iPod touch használata esetén

  Ha a hangszóró iPhone/iPod touch eszközhöz csatlakozik HFP (Hands-free Profile) BLUETOOTH csatlakozás útján, a hangszóró akkumulátortöltöttsége az iPhone/iPod touch widget-képernyőjén jelenik meg. Részleteket az iPhone/iPod touch okostelefonhoz mellékelt kezelési útmutatóban talál.

  Megjegyezzük, hogy az iPhone/iPod touch eszközön megjelenő akkumulátortöltöttség eltérhet a hangszóró tényleges akkumulátortöltöttségétől. Ezt az információt csupán referenciának tekintse.

A beépített akkumulátor élettartama (BLUETOOTH a csatlakozás esetén)

 • Kb. 24 óra

  A hangszóró hangerőszintjének a beállítása 36.

  A megvilágítás funkció ki van kapcsolva.

  A hangeffektus beállítása STAMINA.

 • Kb. 14 óra

  A hangszóró hangerőszintjének a beállítása 35.

  A megvilágítás funkció be van kapcsolva. (gyári alapértelmezett beállítás)

  A hangeffektus beállítása EXTRA BASS. (gyári alapértelmezett beállítás)

 • Kb. 4 óra

  A hangszóró hangereje maximális szintre van állítva (50).

  A megvilágítás funkció be van kapcsolva. (gyári alapértelmezett beállítás)

  A hangeffektus beállítása EXTRA BASS. (gyári alapértelmezett beállítás)

A beépített akkumulátor fenti élettartamát a saját megadott zeneforrásunk használata mellett mértük.

A tényleges üzemidő a hangerőtől, a lejátszott zenétől, a környezeti hőmérséklettől és a használati feltételektől függően eltérhet a feltüntetett időtől.

Ha a beépített akkumulátor töltése gyenge

Ha a hangos útmutató bemondja a „Please charge” (Töltse fel) üzenetet, és a CHARGE jelzőfény lassan villog, a beépített akkumulátor gyenge, és fel kell tölteni. Ebben az állapotban a hangszóró nem tud energiát szolgáltatni a többi eszköznek.

Tipp

 • A hangszóró beépített akkumulátorát a hangszóróhoz csatlakoztatott USB kábelt USB töltő porttal felszerelt számítógéphez csatlakoztatva is feltöltheti. Azonban nem minden számítógépet tesztelték és igazolták a fenti eljárással, és az eljárás nem alkalmazható saját összeállítású számítógépekre.

 • Amíg a hangszóró (kereskedelmi forgalomban kapható) USB hálózati tápegység segítségével fali csatlakozóaljzathoz, vagy USB töltőporttal felszerelt számítógéphez van csatlakoztatva, a hangszóró beépített akkumulátora töltődhet akkor is, ha a hangszóró éppen zenét játszik le. Azonban a teljes feltöltés a hangszóró használati módjától függően több időt vehet igénybe. Azt tanácsoljuk, hogy az akkumulátor feltöltése előtt kapcsolja ki a hangszórót.

Megjegyzés

 • Az USB hálózati tápegység típusától és műszaki adataitól függően előfordulhat, hogy ha nagy hangerővel használja a hangszórót, az újratölthető beépített akkumulátor maradék energiaszintje csökken, vagy a hangszóró kikapcsol akkor is, ha a hangszóró fali csatlakozóaljzathoz csatlakozik USB hálózati tápegység segítségével. Ez azonban nem utal hibás működésre. Ilyen esetben kapcsolja ki a hangszórót, és a használata előtt hagyja teljesen feltöltődni az akkumulátort.

 • Ha a hangszórót hosszú ideig használja nagy hangerővel, a beépített akkumulátor lemerülhet annak ellenére, hogy a hangszóró fali csatlakozóaljzathoz van csatlakoztatva. Ennek következtében a hang gyengülni fog. Ez nem működési hiba. Kapcsolja ki a hangszórót, és töltse fel kellően a beépített akkumulátort.

 • Ha a beépített akkumulátor töltése gyengül, a maximális kimeneti teljesítmény alacsonyabb lesz.

 • A töltés rendkívül hideg vagy meleg környezetben biztonsági okokból leáll. A hangszóró töltése akkor is megszakad, ha a töltés túl sokáig tart. A probléma elhárításához húzza ki az USB kábelt, majd dugja vissza, ha az üzemhőmérséklet 5 °C és 35 °C közé kerül.

 • Ne töltse a hangszóró beépített akkumulátorát olyan helyen, ahol víz fröccsenhet rá. A mellékelt USB Type-C® kábel és a kupak mögött lévő USB port nem védett víz, sem por ellen.

 • Töltse fel eléggé a beépített akkumulátort 6-havonta akkor is, ha huzamosabb ideig nem fogja használni a hangszórót, hogy az megtartsa teljesítményét.

 • A többszörös eszközcsatlakozás nem kompatibilis a HFP (Hands-free Profile) profillal. Tehát többszörös eszközcsatlakozás esetén a hangszóró akkumulátortöltöttsége nem jelenik meg az Android okostelefonon vagy az iPhone/iPod touch eszközön.

 • Ha az Android okostelefon csak A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) használatára van konfigurálva a BLUETOOTH csatlakozások létrehozásához, a hangszóró akkumulátortöltöttsége nem jelenik meg az okostelefonon.