Vezeték nélküli zenehallgatás 2 hangszóróval (Sztereó pár funkció)

A Sztereó pár funkció használatához 2 SRS-XB33 hangszóró szükséges. 2 hangszóró BLUETOOTH általi csatlakoztatása által nagyobb hangerővel élvezheti a hangot.

Az egyik (jobb oldali) hangszóró a jobb csatorna hangját, a másik (bal oldali) hangszóró a bal csatorna hangját játssza sztereó hangzást hozva létre a hangszórók között.

Az Apple iOS eszközök esetében az egység kompatibilis az iOS 10.0 és újabb verzióival. A BLUETOOTH kapcsolat iOS 9.x vagy korábbi rendszerű eszközökkel nem lehetséges.

Megjegyzés

 • Mielőtt kapcsolatot létesít a hangszóró és a BLUETOOTH eszköz között, halkítsa le a hangszóró és eszköz hangerejét vagy állítsa le a zenelejátszást, hogy megelőzze a hangszóró által esetleg kiadott hirtelen erős hangot.

 1. Helyezzen el 2 hangszórót egymástól 1 m távolságon belülre, majd kapcsolja be mindkettőt.

  A (tápellátás) jelzőfény világítani kezd.

  A (BLUETOOTH) jelzőfény lassan villog.

  Ha egy előzőekben már csatlakoztatott BLUETOOTH eszköz van a közelben, lehet, hogy a hangszóró automatikusan az eszközhöz csatlakozik, és a (BLUETOOTH) jelzőfény világítani kezd. Ez esetben kapcsolja ki a BLUETOOTH funkciót a BLUETOOTH eszközön, vagy kapcsolja ki a BLUETOOTH eszközt.

  Ha a rendszer nem tartalmaz információkat a párosításról, például ha a vásárlást követően első ízben használja a BLUETOOTH funkciót, a (BLUETOOTH) jelzőfény kék fénnyel párosan villog.

 2. Nyomja meg a 2 hangszóró egyike hátlapján lévő kupak mögött lévő ST PAIR (Sztereó pár) gombot.

  Megszólal egy hangjelzés, és a (BLUETOOTH) jelzőfény és a ST PAIR (Sztereó pár) jelzőfény villogni kezd. Körülbelül 6 másodperc elteltével a ST PAIR (Sztereó pár) jelzőfény abbahagyja a villogást, hangjelzést ad, és tartósan világítani kezd.

 3. Nyomja meg a másik hangszóró hátlapján lévő kupak mögött lévő ST PAIR (Sztereó pár) gombot.

  A ST PAIR (Sztereó pár) jelzőfény világítani kezd.

  Az egyes hangszórókon megszólal a „Left” (Bal) illetve „Right” (Jobb) hangos útmutató, és a létrejön a hangszórók Sztereó pár funkció általi kapcsolata.

  Amikor a Sztereó pár funkció során létrejön a kapcsolat, a két hangszóró ST PAIR (Sztereó pár) jelzőfénye világítani kezd, és mindkét hangszóró (BLUETOOTH) jelzőfénye kialszik.

  Tipp

  • Ha a BLUETOOTH kapcsolat azonnal létrejön a 2 hangszóró között, lehet, hogy a (BLUETOOTH) és a ST PAIR (Sztereó pár) jelzőfény nem fog villogni, hanem a ST PAIR (Sztereó pár) jelzőfénye mindjárt világítani kezd.

  • A második hangszórót állítsa be 1 percen belül. Ha nem állítja be 1 percen belül, az első hangszóró beállítása törlődik.

 4. Kezelje azt a hangszórót, amely (BLUETOOTH) jelzőfénye villog, amikor BLUETOOTH kapcsolatot kíván létrehozni egy BLUETOOTH eszközzel.

  Amikor a BLUETOOTH kapcsolat létrejön, a hangszóróból felhangzik a hangos útmutató (BLUETOOTH connected (BLUETOOTH csatlakoztatva)), és a (BLUETOOTH) jelzőfény villogásról tartós világításra vált.

 5. Indítsa el a lejátszást a BLUETOOTH eszközön, és állítsa a hangerőt mérsékelt szintre.
 6. Az egyik hangszóró -/+ (hangerő) gombjainak megnyomásával szabályozza a hangerőt.

  A hangszóró hangerejének a szabályozása a másikon is megtörténik.

A jobb (jobb oldali) és a bal (bal oldali) hangcsatornák felcserélése

Tartsa lenyomva az egyik hangszóró hátlapján található kupak mögött lévő ST PAIR (Sztereó pár) gombot.

Felhangzik a hangos útmutató, és a bal és jobb hangcsatorna felcserélődik.

Tipp

 • A „Sony | Music Center” használatával kapcsolatot hozhat létre a Sztereó pár funkcióval, vagy befejezheti a Sztereó pár funkciót. Ehhez azonban az szükséges, hogy a hangszóró szoftverét 3700 vagy újabb verzióra frissítse az összes hangszórón. Az olyan hangszórókkal, amelyek 3700-nál korábbi verziót használnak, a „Sony | Music Center” nem tudja létrehozni a kapcsolatot Sztereó pár funkció segítségével, vagy befejezni a Sztereó pár funkciót.

 • Hívás vagy hívás fogadása esetén csak azt a hangszórót működtesse, amelyik (BLUETOOTH) jelzőfénye világít.

 • Ha más BLUETOOTH eszköz, például BLUETOOTH egér vagy BLUETOOTH billentyűzet csatlakozik a hangszóróhoz csatlakoztatott BLUETOOTH eszközhöz, a hangszóróból torz hangot vagy zajt hallhat. Ez esetben bontsa a BLUETOOTH kapcsolatot a BLUETOOTH eszköz és a többi BLUETOOTH eszköz között.

 • A Sztereó pár funkció használata során automatikusan az SBC kodek kerül beállításra.

 • Ha a hangszóró már csatlakozik egy BLUETOOTH eszközhöz, és egy másik NFC-kompatibilis eszközt érint a hangszóróhoz, az előző BLUETOOTH eszközzel való kapcsolat megszakad, és létrejön a BLUETOOTH kapcsolat az új eszközzel.

 • A hangszóró kikapcsolása nem fejezi be a Sztereó pár funkciót. Amikor újra bekapcsolja a hangszórót, az megkísérel kapcsolatot létesíteni a Sztereó pár funkció segítségével. Ha használni kívánja a Sztereó pár funkciót, kapcsolja be a másik hangszórót 1 percen belül.

  Azonban amíg a BLUETOOTH készenléti funkció mind a 2 hangszórón aktív, bármelyik hangszóró bekapcsolása automatikusan bekapcsolja a másikat is, és kapcsolatot létesít a Sztereó pár funkció segítségével a 2 hangszóró között.

Megjegyzés

 • Ha újraindítja vagy inicializálja bármelyik hangszórót, míg a Sztereó pár funkció aktív, ne feledje a másik hangszóró ST PAIR (Sztereó pár) gombjának megnyomásával befejezni a Sztereó pár funkciót. Ha tovább használja a hangszórót a Sztereó pár funkció befejezése nélkül, az problémát okoz, például a BLUETOOTH csatlakozás létrehozása sikertelen lesz, vagy a hang akadozni fog.

 • Ha BLUETOOTH csatlakozást hoz létre One-touch (NFC) technológiával, azt a hangszórót érintse meg, amelyiken a (BLUETOOTH) jelzőfénye villog. Az eszköz nem tud BLUETOOTH kapcsolatot létrehozni a hangszóróval, ha a (BLUETOOTH) jelzőfénye nem világít.

 • Az ST PAIR (Sztereó pár) gomb használata után mindig csukja vissza teljesen a kupakot. A kupaknak nagyon fontos szerepe van a víz- és porállóság megtartásában.