Az Amazon Alexa használata

Az okostelefonon telepített Amazon Alexa alkalmazás használatával a headset mikrofonjába beszélve vezérelheti az okostelefont és kereséseket végezhet.


Kompatibilis okostelefonok

 • Az operációs rendszernek az a verziója, amelyet támogat az Android vagy az iOS rendszeren telepített Amazon Alexa legújabb verziója
 • Telepíteni kell a legújabb Amazon Alexa alkalmazást.
  1. Nyissa meg az alkalmazásáruházat a mobileszközén.
  2. Keresse meg az Amazon Alexa alkalmazást.
  3. Válassza a Telepítés lehetőséget.
  4. Válassza a Megnyitás lehetőséget.
 1. Vegye fel a headsetet, és csatlakoztassa a headsetet az okostelefonhoz Bluetooth-kapcsolaton keresztül.
 2. Nyissa meg az Amazon Alexa alkalmazást.

  Az Amazon Alexa első használatakor jelentkezzen be Amazon-fiókjával, majd lépjen tovább a 3 . lépéshez a headset beállításához az Amazon Alexa alkalmazásban.

  Ha korábban már beállította az Amazon Alexa funkciót, de a headset bal oldali egységének érintésérzékelőjét valamilyen más funkcióra konfigurálta az Amazon Alexa helyett, akkor olvassa el az alábbi, tippeket tartalmazó szakaszban elolvashatja, hogyan konfigurálhatja a fejhallgató jobb oldali érintésérzékelőjét az Amazon Alexa funkcióhoz.

 3. Végezze el az Amazon Alexa kezdeti beállítását.
  1. Kattintson a menü ikonra az Amazon Alexa alkalmazás bal felső sarkában, majd érintse meg az [Add Device] lehetőséget.

  2. A [What type of device are you setting up?] képernyőn válassza a [Headphones] lehetőséget.

  3. A [Select your device] képernyőn található [AVAILABLE DEVICES] listából válassza ki a modellt: [WF-SP800N] vagy [LE_WF-SP800N].

   Amennyiben az [AVAILABLE DEVICES] listában nem szerepel [WF-SP800N] vagy [LE_WF-SP800N], akkor a headset nincs Bluetooth-kapcsolaton keresztül az okostelefonhoz csatlakoztatva. Csatlakoztassa a headsetet az okostelefonhoz Bluetooth-kapcsolaton keresztül.

  4. A [Set up Alexa on your WF-SP800N] vagy a [Set up Alexa on your LE_WF-SP800N] képernyőn érintse meg a [CONTINUE] elemet.

  5. Amikor megjelenik a [This will override the current voice assistant on this accessory] képernyő, érintse meg a [CONTINUE] gombot.

  6. A [Setup Complete] képernyőn érintse meg a [DONE] lehetőséget.

  Ha végzett a kezdeti beállításokkal, a headset bal oldali egységének érintésérzékelője (vagy a jobb oldali egység érintésérzékelője, ha a kezdeti beállításokhoz csak a headset jobb oldali egységét viselte) lesz beállítva az Amazon Alexa használatához.

 4. Az Amazon Alexa használatához nyomja meg azt az érintésérzékelőt, amelyhez az Amazon Alexa funkció hozzá van rendelve.

  A headseten lévő érintésérzékelők (A) helyét jelző illusztráció

  A headseten lévő mikrofonok (B) helyét jelző illusztráció

  A: Érintésérzékelők (bal, jobb)

  B: Mikrofonok (bal, jobb)

  • Hangutasítás kiadásához koppintson az érintésérzékelőre.
   Példa:
   „Milyen az időjárás”
   „Zenelejátszás (*)”
   * Amazon- vagy Prime Music-előfizetést igényel.
  • Ha nem hallható hang, a funkció automatikusan megszakad.

Az Amazon Alexa alkalmazással és annak képességeivel kapcsolatos további információkért keresse fel a következő webhelyet:

https://www.amazon.com/b?node=16067214011


Az Amazon Alexa szolgáltatással kapcsolatos további információkért keresse fel a következő webhelyet:

https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=G7HPV3YLTGLJEJFK

Tipp

 • Ha beállította a headsetet az Amazon Alexa funkcióhoz, a headset bal oldali egységének érintésérzékelője (vagy a jobb oldali egység érintésérzékelője, ha a kezdeti beállításokhoz csak a headset jobb oldali egységét viselte) automatikusan konfigurálva lesz az Amazon Alexa funkcióhoz. Az érintésérzékelő eredeti funkciójának visszaállításához módosítsa azt a „Sony | Headphones Connect” alkalmazással. Hasonlóképp újrakonfigurálhatja az érintésérzékelőt az Amazon Alexa alkalmazásra, ha már korábban csatlakoztatta az Amazon Alexa alkalmazáshoz, de később módosította egy másik funkcióra.
 • Ellenőrizze vagy frissítse a headset szoftververzióját a „Sony | Headphones Connect” alkalmazással.
 • Ha az Amazon Alexa a hálózati kapcsolat hiánya vagy egyéb hasonló ok miatt nem érhető el, a bal oldali egységből (vagy a jobb oldali egységből, ha csak a jobb oldali egységet viseli) a következő tájékoztatás hallható: „Either your mobile device isn’t connected; or you need to open the Alexa App and try again” (A mobileszköz nincs csatlakoztatva, vagy meg kell nyitni az Alexa alkalmazást, és újra kell próbálkozni).

Megjegyzés

 • Ha a bal oldali egység érintésérzékelőjének funkcióját az Amazon Alexa beállításra módosítja, a zajszűrés funkció és a környezeti hang üzemmód nem működtethető a headsetről. Ha a jobb oldali egység érintésérzékelőjének funkcióját az Amazon Alexa beállításra módosítja, a zenelejátszás funkció nem vezérelhető a headsetről.
 • Az Amazon Alexa funkció és a Google Assistant funkció egyszerre nem rendelhető a headsethez.
 • Az Amazon Alexa funkciót akkor is használhatja, ha csak azt az egy egységet viseli a fülén, amelyhez az Amazon Alexa funkció van hozzárendelve. Ha az Amazon Alexa funkció hozzá van rendelve a headsethez, és a headsetnek csak az egyik egységét kívánja használni, használja azt, amelyikhez az Amazon Alexa funkció hozzá van rendelve. A headset beállítását a „Sony | Headphones Connect” alkalmazásban ellenőrizheti.
 • Az Amazon Alexa nem minden nyelven és országban/régióban érhető el. A részletekért lásd: www.amazon.com/alexa-availability.