A headset viselése

 1. Helyezze be a headset egységeit a füleibe.

  Az egységet úgy vegye fel, hogy az (bal) jelzés a bal fülénél, az (jobb) jelzés pedig a jobb fülénél legyen. A bal oldali egységen egy kitapintható pont található.

  Ügyeljen arra, hogy a headset felvétele közben ne érintkezzen az érintésérzékelővel.

  A bal oldali egységen lévő kitapintható pont (A) helyét jelző illusztráció

  A headseten lévő érintésérzékelők (B) helyét jelző illusztráció

  A: Kitapintható pont

  B: Érintésérzékelők (bal, jobb)

 2. Csavaró mozdulattal forgassa el a headsetet, így helyezze az ívtámasztót a fülkagylóba.

  Az ívtámasztónak (B) a fülkagylóba (A) a headset elforgatásával való beillesztését jelző illusztráció

  A: Fülkagylók

  B: Ívtámasztó

Tipp

 • Egyszerűbben tudja a fülébe illeszteni a füldugót, ha fülének felső részét kissé felfelé húzza, miközben csavaró mozdulattal elforgatja a headsetet.

Ha az ívtámasztókat túl kicsinek érzi

A megvásárolt headset bal és jobb oldali egységére M méretű ívtámasztók vannak felhelyezve. Ha a headsetet a fent ismertetett módon viseli, és az ívtámasztókat túl kicsinek érzi, cserélje le őket L méretű ívtámasztókra.


A megfelelő hangminőség és a zajszűrési funkció hatékony működésének előfeltételei

Ha a füldugók mérete nem illik a fülhöz, vagy nem megfelelően használja a füldugókat, az jelentősen ronthatja a zajszűrési funkció működését és a hangminőséget.

Ha úgy érzi, hogy a zajszűrési funkció és az alacsony frekvenciájú hangok nem megfelelőek, cserélje le a füldugókat szorosabban illeszkedőkre.

A füldugók cseréjekor a nagyobbaktól a kisebbek felé haladva próbálja ki a különböző méretű füldugókat.

A jobb és bal oldali füldugók mérete eltérhet.


A headset felhelyezésekor és eltávolításakor

A gyári beállítások szerint a beépített érzékelők észlelik, amikor a headsetet a fülre helyezik vagy leveszik, így lehetségessé válik, hogy a headset szüneteltesse és újraindítsa a zenelejátszást, illetve, hogy az érintésérzékelőket, a jelzőfényeket és a hangos útmutatásokat vezérelje.


A headset viselésekor

 • A headset jelzői kikapcsolnak.
 • Az érintésérzékelők segítségével zenét játszhat le, hívásokat indíthat és fogadhat stb.
 • A műveletnek és az állapotnak megfelelő hangos útmutatásokat fog hallani.


A headset levételekor

 • A headset mindkét egységének felhelyezésével való zenehallgatáskor a zenelejátszás szünetel, ha a headset valamelyik egységét eltávolítja. Ha az eltávolított egységet újra felhelyezi, a headset folytatja a zenelejátszást.
 • Ha a töltőtokból való kivétel után 5 percig nem helyezi a fülére a headsetet, a headset automatikusan kikapcsol az energiatakarékosság érdekében. A headsetet az érintésérzékelőre való koppintással vagy a headset felhelyezésével kapcsolhatja be.
 • Annak érdekében, hogy a headset ne reagáljon helytelenül, amikor éppen nem viseli, akkor sem fog tudni zenét lejátszani, hívásokat indítani és fogadni vagy más műveleteket végrehajtani, ha az érintésérzékelőre koppint.

Tipp

 • Csak az egyik egység viselésekor is játszhat le zenét, valamint indíthat és fogadhat hívásokat.
 • A „Sony | Headphones Connect” alkalmazás használatával módosíthatja az automatikus zenemegállítás és -újraindítás beállítását vagy a headset automatikus kikapcsolását.