Az akkumulátor töltöttségének ellenőrzése

Le tudja ellenőrizni, hogy áll a headset újratölthető akkumulátorainak és a töltőtokjának a töltöttsége.

A headset felhelyezésekor

Amikor a headsetet eltávolítja a töltőtokból és mindkét fülére felhelyezi, hangos útmutatás jelzi a headset akkumulátorának töltöttségi szintjét a bal és a jobb oldali egységekben.

„Battery about XX %” (Töltöttség: kb. XX %) (Az „XX” érték a hozzávetőleges fennmaradó töltöttségi szintet mutatja.)

„Battery fully charged” (Teljesen feltöltve)

Az akkumulátor a hangos útmutatás által jelzett és valós energiaszintje egyes esetekben eltérhet. Hozzávetőleges becslésnek érdemes tekinteni.

Alacsony energiaszint esetén

Ha figyelmeztető hangjelzés és a „Low battery, please recharge headset” (Alacsony töltöttség, töltse fel a headsetet) hangos útmutatás hallható, a lehető leghamarabb kezdje el tölteni a headsetet.

Ha az akkumulátor teljesen lemerül, figyelmeztető hangjelzés, majd a „Please recharge headset. Power off” (Töltse fel a headsetet. Kikapcsolás) hangos útmutatás hallható, és a készülék automatikusan kikapcsol.

iPhone vagy iPod touch használata esetén

Ha a headset iPhone vagy iPod touch készülékhez van csatlakoztatva HFP Bluetooth-kapcsolaton keresztül, az iPhone vagy az iPod touch képernyőjén megjelenik egy ikon, amely a headset akkumulátorának energiaszintjét jelzi.

Az akkumulátor töltöttségét jelző ikonok illusztrációja

A: A headset hátralévő akkumulátor-üzemideje

B: 100% – 70%

C: 70% – 50%

D: 50% – 20%

E: 20% vagy alacsonyabb (töltés szükséges)


A headset töltöttségi szintje az iOS 9 vagy újabb rendszerű iPhone vagy iPod touch készülékek minialkalmazásain is megjelenik. A további részleteket az iPhone vagy az iPod touch mellékelt kezelési útmutatója tartalmazza.

A megjelenített és a valós energiaszint egyes esetekben eltérhet. Hozzávetőleges becslésnek érdemes tekinteni.

Android™ rendszerű okostelefon (OS 8.1 vagy újabb) használata esetén

Ha a headset Android-okostelefonhoz van csatlakoztatva HFP Bluetooth-kapcsolaton keresztül, válassza ki a [Settings] - [Device connection] - [Bluetooth] lehetőséget a headset energiaszintjének megjelenítéséhez ott, ahol a párosított Bluetooth-eszköz látható az okostelefon képernyőjén. A megjeleníthető energiaszintek a következők: 100%, 70%, 50%, 20%. A részleteket az Android-okostelefon használati útmutatója tartalmazza.

A megjelenített és a valós energiaszint egyes esetekben eltérhet. Hozzávetőleges becslésnek érdemes tekinteni.

A töltőtok akkumulátora energiaszintjének ellenőrzése

  • Ha a töltőtok fedelének lezárásakor a töltőtok jelzőfénye (piros) körülbelül 15 másodpercig villog, akkor a töltőtok akkumulátorának energiaszintje 30% és 5% között van. Ebben az esetben a töltőtok nem tudja teljesen feltölteni a headsetet.
  • Ha a headsetet a töltőtokba helyezi, és a töltőtok jelzőfénye (piros) nem világít vagy azonnal kialszik, akkor a töltőtok akkumulátorának energiaszintje 5% alatt van. Ebben az esetben nem tudja a töltőtokkal feltölteni a headsetet.

Tipp

  • A headset és a töltőtok akkumulátorának energiaszintjét a „Sony | Headphones Connect” alkalmazással is ellenőrizheti. Az Android-okostelefonok és az iPhone/iPod touch készülékek egyaránt támogatják az alkalmazást.

Megjegyzés

  • Közvetlenül egy szoftverfrissítés után, vagy ha az akkumulátor hosszú ideje nem volt használatban, az akkumulátor energiaszintje esetleg nem megfelelően jelenik meg. Ebben az esetben többször egymás után töltse fel és merítse le az akkumulátort az energiaszint megfelelő megjelenítéséhez.