Információk a headset víz- és porállóságának mértékével kapcsolatban

Információk a headset víz- és porállóságának mértékével kapcsolatban

 • A töltőtok nem víz- és porálló.
 • A headset vízállósági specifikációi az IPX5 IEC 60529 „Víz elleni védettségi fokozatok (IP-kód)” specifikációnak felelnek meg, amely a víz elleni védettségi fokozatként van meghatározva. A porállósági specifikációk az IP5X IEC 60529 „Szilárd idegen tárgyak elleni védettségi fokozatok (IP-kód)” specifikációnak felelnek meg, amely a szilárd idegen tárgyak elleni védettségi fokozatként van meghatározva.
  A headset nem megfelelő használata esetében víz vagy por kerülhet a headset belsejébe, ami tüzet, áramütést vagy meghibásodást okozhat. Vegye figyelembe az alábbi óvintézkedéseket, és használja megfelelően a headsetet.
  IPX5: a headset működőképes marad akkor is, ha bármilyen irányból érkező közvetlen vízsugár éri (kivéve a headset hangvezetői/hangkimeneti csövei esetében).
  IP5X: por bejutása esetén a headset fenntartja a biztonságos és kielégítő működését.
 • A headset hangvezetői (hangkimeneti csövei) nem teljesen vízállóak.

Azok a folyadékok, amelyekre a vízállóság specifikációi érvényesek

Alkalmazható: Édesvíz, csapvíz, verejték
Nem alkalmazható: a fentiektől eltérő folyadékok (például: szappanos víz, mosószeres víz, fürdőszeres víz, sampon, meleg forrásvíz, uszodavíz, tengervíz stb.)

A headset víz- és porállóságának mértéke a fentiekben leírt feltételek között, a Sony által végzett méréseken alapul. Vegye figyelembe, hogy a vevő általi helytelen használat során történő vízbe merülés miatti hibás működésre nem vonatkozik a jótállás.

A víz- és porállóság fenntartása

A headset megfelelő használatának biztosítása érdekében vegye figyelembe az alábbi óvintézkedéseket.

 • Ne fröcsköljön vizet közvetlenül a hangkimeneti nyílásokba.
 • Ne ejtse a headsetet vízbe, és ne használja víz alatt.
 • A vizes headsetet ne hagyja hideg környezetben, mert a rajta lévő víz megfagyhat. A meghibásodások elkerülése érdekében használat után alaposan törölje le a nedvességet.
 • Ha víz kerülne a headsetre, száraz, puha ruhával törölje le. Ha víz marad a hangkimeneti nyílásokban, elképzelhető, hogy a hang tompán, vagy egyáltalán nem lesz hallható. Ilyen esetben vegye ki a füldugókat, fordítsa a hangkimeneti nyílásokkal lefelé, és rázza meg néhányszor a víz eltávolításához.

 • Fordítsa lefelé a mikrofonnyílást, és nagyjából ötször finoman kopogtassa meg úgy, hogy például egy száraz ruha felfogja az esetleges vízcseppeket. A mikrofonnyílásban maradt víz korróziót okozhat.

 • Ha a headset megreped vagy deformálódik, tartózkodjon a headset víz közelében való használatától, vagy vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi Sony-forgalmazóval.