Az érintésérzékelő

Az érintésérzékelőre koppintással különféle műveleteket hajthat végre: zenét játszhat le, hívásokat vezérelhet, vagy módosíthatja a zajkioltási funkció beállítását.

A headseten lévő érintésérzékelők (A) helyét jelző illusztráció

A: Érintésérzékelők (bal, jobb)


Az érintésérzékelő működtetéséhez fogja a headsetet a hüvelykujja és a középső ujja közé, majd koppintson a mutatóujjával az érintésérzékelőre.

Példák a használható műveletekre

Bal Jobb
Koppintás A zajkioltási funkció és a környezeti hang üzemmód közötti váltás Zeneszám lejátszása, vagy a lejátszás szüneteltetése
Dupla koppintás Hívás fogadása vagy befejezése Ugrás a következő szám elejére
Hívás fogadása vagy befejezése
Tripla koppintás - Ugrás az előző (vagy lejátszás közben az aktuális) szám elejére
Az érintésérzékelő megérintve tartása A gyors fülelés üzemmód aktiválása A hangos segéd funkció használata, vagy kikapcsolása (Siri/Google app)
Mindkét egység érintésérzékelőjét tartsa megérintve körülbelül 7 másodpercig Eszközregisztráció (párosítás) üzemmód aktiválása Eszközregisztráció (párosítás) üzemmód aktiválása


Tipp

 • Kétszer vagy háromszor gyorsan koppintson az érintésérzékelőre, kb. 0,4 másodperces időközzel.
 • A „Sony | Headphones Connect” alkalmazás használatával módosíthatja mindkét egység érintésérzékelőjének hozzárendelt funkcióit. A gyári beállítás szerint a jobb oldali egység érintésérzékelőjéhez rendelt zenelejátszási funkció átirányítható például a bal oldali egység érintésérzékelőjére.
  Módosíthatja azokat a beállításokat is, amelyek nem rendelik hozzá a zenelejátszási funkciót, a zajszűrési funkciót, a környezeti hang üzemmódot és a lejátszás hangerejének beállítási funkcióját stb. Ebben az esetben párosíthatja az eszközt, valamint visszaállíthatja és inicializálhatja a headsetet.

Megjegyzés

 • Az érintésérzékelők nem működtethetők, amikor nem viseli a headsetet. Ha a „Sony | Headphones Connect” alkalmazással letiltja a viselésérzékelésen alapuló automatikus kikapcsolást, az érintésérzékelők akkor is működtethetők, amikor éppen nem viseli a headsetet.
 • Amikor okostelefonon elvégzi a Google Assistant kezdeti beállítását, előfordulhat, hogy a rendszer automatikusan módosítja az érintésérzékelőkhöz rendelt funkciókat.
  A „Sony | Headphones Connect” alkalmazással ellenőrizhető, hogy melyik érintésérzékelőhöz melyik funkció van hozzárendelve.
 • Amikor okostelefonon elvégzi az Amazon Alexa kezdeti beállítását, előfordulhat, hogy a rendszer automatikusan módosítja az érintésérzékelőkhöz rendelt funkciókat.
  A „Sony | Headphones Connect” alkalmazással ellenőrizhető, hogy melyik érintésérzékelőhöz melyik funkció van hozzárendelve.