A környezet hangjainak hallgatása zenelejátszás közben (környezeti hang üzemmód)

A headset bal és jobb oldali egységeibe beépített mikrofonokon keresztül a zeneszámok lejátszása közben is hallhatja a környezeti hangokat.

A környezeti hang üzemmód aktiválása

Nyomja meg a bal oldali egységen található érintésérzékelőt, amikor a zajszűrés funkció bekapcsolt állapotban van.

A környezeti hang üzemmód beállításainak megváltoztatása

A környezeti hang üzemmód beállításainak módosításához Bluetooth-kapcsolattal csatlakoztassa az okostelefont (amelyen telepítve van a „Sony | Headphones Connect” alkalmazás) és a headsetet.

Beszédhangfókusz: a nem kívánt zajt a rendszer elnyomja, de érzékeli a bejelentéseket vagy az emberi hangot, hogy zenehallgatás közben se kerüljék el a figyelmét.

A környezeti hang üzemmód kikapcsolása

Koppintson a bal oldali egység érintésérzékelőjére a környezeti hang üzemmód kikapcsolásához.

Az aktuális funkció minden egyes koppintásra az alábbiak szerint változik, amint azt a bal oldali egységből hallható hangos útmutatás is tudatja.


Zajszűrési funkció: KI/Környezeti hang üzemmód: KI

Zajszűrési funkció: BE

Környezeti hang üzemmód: BE


Oktatóvideó

Tekintse meg a környezeti hang üzemmód használatát bemutató videót.

https://rd1.sony.net/help/mdr/mov0019/h_zz/

Tipp

 • A headset tárolja a környezeti hang üzemmód beállításainak „Sony | Headphones Connect” alkalmazással végrehajtott módosításait. Akkor is hallgathat zenét a környezeti hang üzemmód mentett beállításaival, ha a „Sony | Headphones Connect” alkalmazással nem rendelkező egyéb eszközhöz csatlakoztatja a headsetet.

Megjegyzés

 • A használati területen fennálló körülmények és a lejátszott hang típusának/hangerejének függvényében előfordulhat, hogy a környezeti hangok a környezeti hang üzemmód használata esetén sem hallhatók. Ne használja a headsetet olyan helyeken, ahol veszélyes lehet, ha nem hallja a környezeti hangokat, például autós és biciklis közlekedésre egyaránt használt utakon.
 • Ha a bal oldali egység érintésérzékelője lett a Google Assistant funkcióhoz beállítva, a zajszűrési funkció és a környezeti hang üzemmód nem működtethető a headsetről. Ebben az esetben a „Sony | Headphones Connect” alkalmazással a zajszűrési funkció és a környezeti hang üzemmód beállításai is módosíthatók.
 • Ha a bal oldali egység érintésérzékelője az Amazon Alexa funkcióhoz lett beállítva, a zajszűrés funkció és a környezeti hang üzemmód nem működtethető a headsetről. Ebben az esetben a „Sony | Headphones Connect” alkalmazással a zajszűrési funkció és a környezeti hang üzemmód beállításai is módosíthatók.
 • Ha a környezeti hang üzemmód be van kapcsolva, a szélzaj az adott viszonyoktól függően felerősödhet. Ebben az esetben törölje a beszédhangfókuszt a „Sony | Headphones Connect” alkalmazással. Ha a szélzaj így is túl hangos, kapcsolja ki a környezeti hang üzemmódot.
 • Ha helytelenül viseli a headsetet, elképzelhető, hogy a környezeti hang üzemmód nem működik megfelelően. A headset helyes viseléséhez csavaró mozdulattal forgassa el a headsetet, így helyezze az ívtámasztót a fülkagylóba.

  Az ívtámasztónak (B) a fülkagylóba (A) a headset elforgatásával való beillesztését jelző illusztráció

  A: Fülkagylók

  B: Ívtámasztó