Wat is draadloze BLUETOOTH-technologie?

Draadloze BLUETOOTH-technologie is een draadloze technologie met een kort bereik waarmee draadloze gegevenscommunicatie tussen digitale apparaten (bv. een computer of digitale camera) mogelijk is. De draadloze BLUETOOTH-technologie werkt binnen een afstand van ongeveer 10 m .

Meestal worden twee apparaten onderling verbonden, maar sommige apparaten kunnen met meerdere apparaten tegelijkertijd verbonden worden.

Er is geen kabel nodig voor de verbinding en de apparaten hoeven ook niet recht tegenover elkaar te liggen zoals bij infraroodtechnologie. Dergelijke apparaten kunt u bijvoorbeeld in een tas of broekzak gebruiken.

BLUETOOTH is een internationale standaard die door duizenden bedrijven overal ter wereld wordt ondersteund.

Communicatiesysteem en compatibele BLUETOOTH-profielen van het toestel

Een profiel is een standaardisering van de functie voor elke specificatie van een BLUETOOTH-apparaat. Het toestel ondersteunt de volgende BLUETOOTH-versie en -profielen:

Communicatiesysteem:

BLUETOOTH-specificatie versie 4.1

Compatibele BLUETOOTH-profielen:

 • A2DP (Advanced Audio Distribution Profile): verzenden of ontvangen van audiogegevens van hoge kwaliteit.
 • AVRCP (Audio Video Remote Control Profile): bedienen van A/V-apparatuur (pauzeren, stoppen, afspelen enz.).
 • HSP (Headset Profile)(*): spreken via de telefoon / de telefoon bedienen.
 • HFP (Hands-free Profile)(*): spreken via de telefoon / de telefoon handenvrij bedienen.

* Indien uw mobiele BLUETOOTH-telefoon zowel HFP (Hands-free Profile) als HSP (Headset Profile) ondersteunt, gebruikt u HFP.

Maximaal communicatiebereik

Gebruik de apparaten binnen een afstand van ongeveer 10 m van elkaar (zonder obstakels).

In de volgende omstandigheden kan het maximale communicatiebereik korter zijn.

 • Er bevindt zich een obstakel (bv. een menselijk lichaam, een metalen voorwerp of een muur) tussen dit toestel en het BLUETOOTH-apparaat.
 • Er wordt een Wi-Fi-apparaat gebruikt in de buurt van dit toestel.
 • Er wordt een magnetronoven gebruikt in de buurt van dit toestel.
 • Een apparaat dat elektromagnetische straling genereert, wordt gebruikt in de buurt van dit toestel.

Interferentie van andere apparaten

Omdat BLUETOOTH de 2,4GHz-frequentie gebruikt, wat dezelfde frequentie is als sommige Wi-Fi-apparaten (IEEE802.11b/g/n), kan een Wi-Fi-apparaat dat in de buurt wordt gebruikt interferentie veroorzaken. Dit leidt tot ruis, een slechte verbinding of een slechte communicatiesnelheid. In dat geval moet u het volgende doen.

 • Gebruik dit toestel op een afstand van minstens 10 m van het Wi-Fi-apparaat.
 • Als dit apparaat binnen een afstand van 10 m van een Wi-Fi-apparaat wordt gebruikt, schakelt u het Wi-Fi-apparaat uit.
 • Breng de headset en het BLUETOOTH-apparaat dichter bij elkaar.

Interferentie op andere apparaten

Microgolven die afkomstig zijn van een BLUETOOTH-apparaat kunnen de werking van elektronische medische apparaten beïnvloeden. Schakel dit toestel en andere BLUETOOTH-apparaten op de volgende plaatsen uit. Doet u dat niet, dan kunnen ze ongelukken veroorzaken.

 • in de buurt van ontvlambare gassen, in ziekenhuizen, treinen, vliegtuigen of benzinestations
 • in de buurt van automatische deuren of brandalarmen

Opmerking

 • Om de BLUETOOTH-functie te kunnen gebruiken, moet het te verbinden BLUETOOTH-apparaat hetzelfde profiel hebben als dit toestel. Merk op dat zelfs als hetzelfde profiel gebruikt wordt, de werking van de apparaten kan verschillen afhankelijk van de specificaties ervan.
 • Ten gevolge van kenmerken van de draadloze BLUETOOTH-technologie vertoont het afgespeelde geluid op dit apparaat een lichte vertraging ten opzichte van het afgespeelde geluid op het BLUETOOTH-apparaat tijdens telefoongesprekken of het beluisteren van muziek.
 • Dit apparaat ondersteunt beveiligingsmogelijkheden die voldoen aan de BLUETOOTH-norm voor een beveiligde verbinding wanneer de draadloze BLUETOOTH-technologie wordt gebruikt, maar afhankelijk van de instelling is de beveiliging mogelijk niet voldoende. Wees voorzichtig wanneer u communiceert via draadloze BLUETOOTH-technologie.
 • Wij zijn niet verantwoordelijk voor het lekken van informatie tijdens BLUETOOTH-communicatie.
 • Een apparaat met een BLUETOOTH-functie moet voldoen aan de BLUETOOTH-norm die opgesteld werd door Bluetooth SIG, Inc. en moet geverifieerd zijn. Zelfs als het verbonden apparaat voldoet aan de hierboven vermelde BLUETOOTH-norm, kan met sommige apparaten mogelijk geen verbinding worden gemaakt of functioneert het apparaat niet correct, afhankelijk van de kenmerken of technische gegevens van het apparaat.
 • Er kan ruis voorkomen of het geluid kan haperen afhankelijk van het met dit toestel verbonden BLUETOOTH-apparaat, de communicatieomgeving of de gebruiksomgeving.