Waterbestendige prestaties van deze headset

De waterbestendigheidsspecificaties(*) van deze headset voldoen aan de IEC 60529 "Beschermingsgraden tegen het binnendringen van water (IP-codering)" IPX4(**) die de mate van bescherming tegen het binnenkomen van water specificeert. De headset kan echter niet in water worden gebruikt. Als u de headset niet correct gebruikt, kan water in de headset binnendringen en kan dit brand, elektrocutie en defecten veroorzaken. Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht en gebruik de headset correct.

Vloeistoffen waarop de waterbestendigheidsspecificaties van toepassing zijn

Van toepassing op: zoet water, kraanwater, transpiratie

Niet van toepassing op: andere vloeistoffen dan de bovenstaande (voorbeelden: zeepwater, water met detergent, water met badproducten, shampoo, water uit warmwaterbronnen, zwembadwater, zeewater, enz.)

*Zorg ervoor dat het klepje van de micro-USB-poort goed gesloten is wanneer u de headset gebruikt.

**IPX4 (Beschermingsgraad tegen spatwater): beschermd tegen opspattend water uit elke richting.

De waterbestendige prestaties van de headset zijn gebaseerd op metingen van Sony volgens de hierboven beschreven voorwaarden. Merk op dat defecten als gevolg van het binnendringen van water veroorzaakt door een verkeerd gebruik door de klant, niet door de garantie gedekt worden.

De waterbestendige prestaties van de headset behouden

Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht en gebruik de headset correct.

  • Laat de headset niet vallen of stel deze niet bloot aan mechanische schokken. Als u dat wel doet, kunt u de headset vervormen of beschadigen waardoor de waterbestendige prestaties van de headset kunnen afnemen.
  • Plaats de headset niet in water en gebruik deze niet op vochtige plaatsen zoals een badkamer.
  • Het klepje van de micro-USB-poort is een belangrijk onderdeel om de waterbestendige prestaties van de headset te garanderen. Zorg ervoor dat het klepje van de micro-USB-poort goed gesloten is wanneer u de headset gebruikt. Als er vreemde voorwerpen op het klepje liggen of als het klepje niet goed gesloten is, kunnen de waterbestendige prestaties van de headset niet worden gegarandeerd. Daarnaast kan water in de headset binnendringen en defecten veroorzaken.
  • Spat geen water op het cilindrische gedeelte van waaruit het geluid wordt uitgestuurd. Als u dat wel doet, kunnen de waterbestendige prestaties van de headset afnemen.
  • Als er water op de headset terechtkomt, verwijdert u dit met een zachte, droge doek. Als er water in de gaatjes van de oordopjes achterblijft, kan het geluidsvolume laag lijken of helemaal niet hoorbaar zijn. In dat geval verwijdert u de oordopjes, richt u het geluidskanaal naar beneden en schudt u enkele keren met het geluidskanaal.

  • Laat de headset niet achter op koude plaatsen als er water op de headset ligt, want het water kan bevriezen. Om defecten te voorkomen, veegt u water na gebruik af.