Podprti kodeki

Kodek je algoritem za avdio kodiranje, ki se uporabi pri oddajanju zvoka prek povezave Bluetooth.

Te slušalke podpirajo naslednjih 5 kodekov za predvajanje glasbe prek povezave A2DP: SBC, AAC, aptX, aptX HD in LDAC.

 • SBC

  To je okrajšava za kodek frekvenčnih podpasov.

  To je standardna tehnologija za avdio kodiranje v uporabi v napravah Bluetooth.

  Vse naprave Bluetooth podpirajo kodek SBC.

 • AAC

  To je okrajšava za Advanced Audio Coding.

  Kodek AAC večinoma uporabljajo izdelki Apple, kot so telefoni iPhone, in s tem zagotavljajo višjo kakovost zvoka kot pri uporabi kodeka SBC.

 • aptX

  To je tehnologija za avdio kodiranje. Kodek aptX uporabljajo določeni pametni telefoni Android in zagotavlja višjo kakovost zvoka kot kodek SBC.

 • aptX HD

  To je tehnologija za avdio kodiranje. Kodek aptX HD uporabljajo določeni pametni telefoni Android in zagotavlja višjo kakovost zvoka kot kodek aptX.

 • LDAC

  LDAC je tehnologija za avdio kodiranje, ki jo je razvila družba Sony, in omogoča oddajanje vsebin High-Resolution (Hi-Res) Audio tudi prek povezave Bluetooth.
  Za razliko od drugih tehnologij za kodiranje, združljivih s povezavo Bluetooth (kot je SBC), deluje brez zniževanja kakovosti vsebine Hi-Res Audio (*) in omogoča približno trikrat več podatkov (**) kot druge tehnologije za prenos prek brezžičnega omrežja Bluetooth ter se lahko pohvali z neprekosljivo kakovostjo zvoka, ki jo zagotavljata učinkovito kodiranje in optimizirano paketiranje.

  *Razen za vsebine v formatu DSD.

  **V primerjavi s kodekom SBC, ko je izbrana bitna hitrost 990 kb/s (96/48 kHz) ali 909 kb/s (88,2/44,1 kHz).

Ko je za slušalke izbran način »Prednost kakovosti zvoka« in je glasba iz povezane naprave oddajana v enem od zgoraj navedenih kodekov, slušalke samodejno preklopijo na predvajanje glasbe z uporabo ustreznega kodeka.

Pri povezovanju določenih naprav s slušalkami boste morda morali napravo najprej ustrezno nastaviti za poslušanje glasbe z uporabo različnega kodeka na slušalkah, tudi če naprava podpira kodek z višjo kakovostjo zvoka kot kodek SBC.

Za informacije o nastavljanju kodeka glejte navodila za uporabo, ki so priložena napravi.