De Bar Speaker aan een muur bevestigen

Bar Speaker

Opmerking

 • Leg schroeven klaar (niet bijgeleverd) die geschikt zijn voor het materiaal van de wand en voldoende stabiliteit bieden. Afhankelijk van het materiaal van de wand is het mogelijk dat deze beschadigd raakt.
 • Bevestig de schroeven dus stevig in een balk in de wand.
 • Hang de Bar Speaker horizontaal op aan de versterkte wand.
 • Laat de installatie uitvoeren door een Sony-dealer of een erkende installateur en let tijdens de installatie goed op de veiligheid.
 • Sony kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor ongelukken of schade die veroorzaakt worden door een onjuiste installatie, onvoldoende stabiele muur, onjuiste installatie van schroeven, natuurrampen enz.
 • Om veiligheidsredenen moet u de Bar Speaker altijd met twee of meer personen ophangen.
 1. Leg twee schroeven klaar (niet bijgeleverd) die geschikt zijn voor de openingen in de wandmontagebeugel (bijgeleverd).

  Illustratie met daarop de afmetingen van een schroef. Gebruik een schroef met een draaddiameter van 4 mm en een lengte (exclusief de schroefkop) van meer dan 30 mm.

  (a) 4 mm

  (b) Meer dan 30 mm


  Opening in de wandmontagebeugel

  Illustratie met daarop de afmetingen van de opening op de achterkant van de Bar Speaker. Het bovenste deel is 5 mm breed en het onderste deel is 10 mm breed.

  (c) 5,0 mm

  (d) 10 mm

 2. Meet de diepte van de gemonteerde tv (e) en ga in de onderstaande tabel na hoeveel ruimte er vereist is tussen de onderkant van de tv en de bovenkant van de Bar Speaker (f).

  Er moet ruimte vrijgelaten worden om ervoor te zorgen dat de tv het surroundgeluid dat door de Bar Speaker richting het plafond wordt uitgevoerd niet stoort.

  Tv

  Bar Speaker

  Diepte van de gemonteerde tv (e) Vereiste ruimte tussen de onderkant van de tv en de bovenkant van de Bar Speaker (f)
  Minder dan 110 mm 120 mm of meer
  110 mm of meer 200 mm of meer
 3. Zorg dat de verticale lijn boven de " LIJN MIDDEN TV" die gedrukt is op het WANDMONTAGESJABLOON (bijgeleverd) overeenkomt met het midden van de breedte van uw tv.

  Zorg ervoor dat de LIJN MIDDEN TV (deze bevindt zich in het midden van de breedte van het WANDMONTAGESJABLOON) overeenkomt met het midden van de breedte van uw tv.

  Midden van de tv

  WANDMONTAGESJABLOON

 4. Breng de " LIJN BOVENKANT BAR SPEAKER" die gedrukt is op het WANDMONTAGESJABLOON op een lijn met de onderkant van de vereiste vrije ruimte tussen de onderkant van de tv en de bovenkant van de Bar Speaker (f) zoals gemeten in stap 2 en bevestig vervolgens het WANDMONTAGESJABLOON op de wand met behulp van in de handel verkrijgbare kleefband enz.

  WANDMONTAGESJABLOON

  Kleefband enz.

 5. Schroef de in stap 1 klaargelegde schroeven stevig in de schroefmarkeringen die aangebracht zijn op de " SCHROEFLIJN" die gedrukt is op het WANDMONTAGESJABLOON.

  De schroefmontageposities worden aangegeven met zwarte cirkels en bevinden zich 470 mm links en rechts van het midden van het WANDMONTAGESJABLOON. Bevestig schroeven in deze cirkels en laat 2,0 mm tot 3,0 mm ruimte over tussen de kop van de schroef en de wand.

  Schroeven

  Markeringen

  (g) 470 mm

  (h) 2,0 mm tot 3,0 mm

 6. Verwijder het WANDMONTAGESJABLOON.
 7. Hang de wandmontagebeugels aan de schroeven die in de muur bevestigd zijn.

  Hang de wandmontagebeugels met de opening erin op aan de in stap 5 gemonteerde schroeven.

  Wandmontagebeugel

 8. Plaats de Bar Speaker op de wandmontagebeugels.

 9. Breng de schroefopeningen onderaan de Bar Speaker op een lijn met de openingen in de wandmontagebeugels en bevestig de Bar Speaker aan de wandmontagebeugels door de schroeven (bijgeleverd) stevig vast te draaien.

  Onderkant van de Bar Speaker

  Wandmontagebeugel

  Schroeven (2)

Opmerking

 • Wanneer u het WANDMONTAGESJABLOON op de wand aanbrengt, moet u het volledig vlak wrijven.
 • Gebruik zeker de bijgeleverde wandmontagebeugels om de Bar Speaker aan een muur te bevestigen. Monteer de Bar Speaker niet rechtstreeks aan een muur. De temperatuur binnenin de Bar Speaker loopt aanzienlijk op, wat schade of storingen zou kunnen veroorzaken.