Opmerkingen over de waterdichtheid en stofbestendigheid

Waterdichtheid en stofbestendigheid van het toestel

Wanneer de afdekking goed gesloten is, beantwoordt dit toestel wat waterdichtheid betreft aan specificatie IPX7*1 zoals beschreven in "Bescherming tegen het binnendringen van water" van IEC60529 "Beschermingsgraden van omhulsels (IP-codering)"*3, en wat stofbestendigheid betreft aan specificatie IP6X*2 zoals beschreven in "Bescherming tegen het binnendringen van vaste vreemde voorwerpen"*3.

Vloeistoffen waarvoor de waterdichte prestaties van toepassing zijn

Van toepassing zoet water, kraanwater, zwembadwater
Niet van toepassing andere vloeistoffen dan de bovenstaande (zeepwater, water met detergent of badproducten, shampoo, water van een warmwaterbron, zeewater, enz.)

*1 IPX7 equivalentie: De luidspreker is getest en blijft bruikbaar bij een voorzichtige onderdompeling in water tot een diepte van 1 m tot een tijd van 30 minuten lang.

*2 IP6X equivalentie: De luidspreker is getest en blijft stofbestendig na 8 uur agitatie in een testopstelling met stofdeeltjes tot 75 μm diameter.

*3 De meegeleverde accessoires en de aansluitingen van dit toestel (USB/AUDIO IN) zijn niet water- of stofbestendig.


De waterdichte en stofbestendige prestaties van het toestel zijn gebaseerd op onze metingen onder de hier omschreven omstandigheden. Houd er rekening mee dat storingen ten gevolge van het binnendringen van water of stof door een foutief gebruik van de klant niet gedekt worden door de garantie.

Achteruitgang van de waterdichte en stofbestendige prestaties voorkomen

Controleer de volgende punten en gebruik het toestel correct.

  • Wees voorzichtig dat u het toestel niet laat vallen of blootstelt aan schokken of stoten.

    Vervorming of schade kan leiden tot een verslechtering van de waterbestendige en stofbestendige prestaties.

  • Dit toestel is niet ontworpen om bestand te zijn tegen water onder druk. Gebruik van het toestel op een plek met water onder hoge druk, bijvoorbeeld onder de douche, kan leiden tot storingen.

  • Giet nooit warm water op het toestel en blaas geen warme lucht van een haardroger of een ander apparaat rechtstreeks naar het toestel. Gebruik het toestel evenmin in ruimtes waar de temperatuur erg kan oplopen, zoals in een sauna of in de buurt van een kachel.

  • Spring voorzichtig om met de afdekking. De afdekking is erg belangrijk voor de waterdichte en stofbestendige prestaties van het toestel. Zorg ervoor dat de afdekking altijd volledig gesloten is als u het toestel gebruikt. U moet de afdekking sluiten met het -teken naar boven zodat er geen vreemde voorwerpen binnen kunnen komen. Als de afdekking niet volledig gesloten is, kunnen de waterdichte en stofbestendige prestaties achteruitgaan en kan het toestel defect raken doordat er water of stofdeeltjes binnendringen.