De luidspreker opladen

De luidspreker kan worden gebruikt door deze aan te sluiten op een stopcontact via een USB-netstroomadapter (in de handel verkrijgbaar), met behulp van de ingebouwde batterij.

Wanneer u de luidspreker voor het eerst gaat gebruiken, de ingebouwde batterij tenminste 1 uur lang opladen voor u de stroom inschakelt. U kunt de luidspreker gebruiken op de ingebouwde batterij door de luidspreker voor gebruik op te laden.

 1. Sluit de luidspreker aan op een stopcontact of een opgestarte computer om hem op te laden.
  • Bij opladen van een stopcontact

   Sluit de micro-USB-kabel (meegeleverd) aan op de DC IN 5V-aansluiting van de luidspreker en sluit dan het andere uiteinde aan op een USB-netstroomadapter (in de handel verkrijgbaar). Sluit de USB-netstroomadapter vervolgens aan op het stopcontact.

  • Bij opladen van een opgestarte computer

   Sluit de micro-USB-kabel (meegeleverd) aan op de luidspreker en sluit dan het andere uiteinde aan op een opgestarte computer.

  Wanneer het opladen is voltooid, moet u ervoor zorgen dat de kant met het -teken naar boven wijst en dan de afdekking goed dicht doen.

  De afdekking is erg belangrijk voor de waterbestendige en stofbestendige prestaties van het toestel.

  De CHG (opladen) indicator licht oranje op tijdens het opladen. Het opladen zal in ongeveer 4 uur en 30 minuten* zijn voltooid en de indicator zal worden uitgeschakeld.

  De luidspreker ondersteunt USB-netstroomadapters (in de handel verkrijgbaar) met een uitgangsvermogen van 500 mA of meer. We raden u aan de meegeleverde micro-USB-kabel te gebruiken, of een micro-USB-kabel die voldoet aan de USB-normen. Opladen van andere apparatuur kan niet worden gegarandeerd.

  * Tijd die nodig is om de lege batterij op te laden zodat deze volledig geladen is wanneer de luidspreker wordt uitgeschakeld.

Controleren van de voortgang van het opladen

Als de ingebouwde batterij volledig is opgeladen wanneer u de luidspreker aansluit op een stopcontact of een opgestarte computer, zal de CHG (opladen) indicator oranje oplichten en dan na ongeveer 1 minuut uit gaan.

Gebruiksduur lithium-ionbatterij (bij weergave via een BLUETOOTH-verbinding)

 • Ongeveer 16 uur

  Het volumeniveau van de luidspreker is ingesteld op 27.

 • Ongeveer 5 uur

  Het volumeniveau van de luidspreker is ingesteld op het maximum.

De gebruiksduur van de ingebouwde batterij wordt gemeten met de gespecificeerde signaalbron.

De daadwerkelijke gebruiksduur kan afwijken van de vermelde tijdsduur vanwege het gebruikte volume, de weergegeven nummers, de omgevingstemperatuur en de gebruiksomstandigheden.

Wanneer de ingebouwde batterij bijna leeg is

Wanneer de CHG (opladen) indicator langzaam oranje knippert, is de ingebouwde batterij bijna leeg en moet u hem opladen.

Hint

 • U kunt de luidspreker ook opladen door hem via de micro-USB-kabel aan te sluiten op een opgestarte computer. We kunnen echter niet garanderen dat dit werkt met alle computers. Gebruik met een zelfgebouwde computer wordt ook niet gedekt door de garantie.

 • Een luidspreker die gebruikt wordt, kan worden opgeladen wanneer deze is aangesloten op een stopcontact of op een opgestarte computer. In dit geval kan het, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden, langer duren om de ingebouwde batterij op te laden dan wanneer de luidspreker uit staat. Daarom verdient het aanbeveling om de luidspreker uit te schakelen wanneer deze wordt opgeladen.

Opmerking

 • Wanneer u de luidspreker gebruikt op een hoog volume, is het mogelijk dat de ingebouwde batterij leeg raakt, ook al is de luidspreker aangesloten op een stopcontact of op een opgestarte computer. Als u de luidspreker wilt gebruiken terwijl deze wordt opgeladen, kunt u het volume van de luidspreker het beste laag zetten. Schakel anders de luidspreker uit en laad de ingebouwde batterij voldoende op.

 • Wanneer u de luidspreker langere tijd gebruikt op een hoog volume, is het mogelijk dat de ingebouwde batterij leeg raakt, ook al is de luidspreker aangesloten op een stopcontact of op een opgestarte computer. Als resultaat kan het volume lager worden. Dit is geen defect. Schakel de luidspreker uit en laad ingebouwde batterij voldoende op.

 • Het maximum uitgangsvermogen zal lager zijn wanneer de ingebouwde batterij bijna leeg is.

 • In een zeer koude of hete omgeving zal het opladen om veiligheidsredenen stoppen. Als het opladen lang duurt, zal het opladen van de luidspreker ook worden gestopt. Om deze problemen op te lossen, moet u de micro-USB-kabel loskoppelen en vervolgens weer aansluiten bij een bedrijfstemperatuur tussen 5 °C en 35 °C.

 • Probeer de luidspreker niet op te laden op plekken waar er water op kan spetteren.

 • De meegeleverde accessoires en de aansluitingen van dit toestel (USB/AUDIO IN) zijn niet waterbestendig of stofbestendig.

 • Ook als u de luidspreker langere tijd niet zult gebruiken, moet u de ingebouwde batterij elke 6 maanden een keer helemaal opladen om te zorgen dat de prestaties niet achteruit zullen gaan.