Încărcarea dispozitivului

Puteți încărca dispozitivul de pe o priză de perete sau de pe un computer. Puteți utiliza în continuare dispozitivul în timpul încărcării.

Dacă bateria este descărcată complet, pot trece și 10 de minute până când telefonul reacționează la încărcare. În acest interval de timp, este posibil ca ecranul să rămână complet întunecat, neafișând pictograma de încărcare. Încărcarea deplină a unei baterii descărcate complet poate dura două ore. Viteza de încărcare poate fi afectată de temperatura ambiantă.

Utilizați întotdeauna încărcătorul Sony original și cablul USB destinate modelului dvs. de Xperia deoarece alte tipuri de încărcătoare pot să prelungească durata de încărcare, să nu încarce deloc sau chiar să vă deterioreze dispozitivul.

Notă

 • Dispozitivul dvs. are o baterie reîncărcabilă încorporată (un acumulator) care poate fi înlocuită numai de către un centru de reparații autorizat Sony. Nu încercați niciodată să deschideți sau să dezasamblați dispozitivul. Acest lucru poate provoca daune care duc la pierderea garanției.

Sugestie

 • Un încărcător cu priză de perete va încărca bateria dispozitivului dvs. mai repede decât prin intermediul unui computer. Puteți utiliza în continuare dispozitivul în timpul încărcării.

Diagrama de încărcare a dispozitivului

 1. Conectați un capăt al cablului USB la încărcător (sau la portul USB al unui computer).
 2. Conectați celălalt capăt al cablului la portul USB de pe dispozitiv.
  Lumina de notificare luminează la începerea încărcării.
 3. După ce dispozitivul se încarcă complet, deconectați cablul de la dispozitiv trăgându-l spre exterior.
  Aveți grijă să nu îndoiți conectorul.

Starea indicată de lumina de notificare pentru baterie

 • Verde: Bateria se încarcă, iar nivelul de încărcare este mai mare de 90%
 • Portocaliu: Bateria se încarcă, iar nivelul de încărcare este de 15–90%
 • Roșu: Bateria se încarcă, iar nivelul de încărcare este mai mic de 15%

Notă

 • Este important să utilizați cablul USB furnizat împreună cu dispozitivul, deoarece alte tipuri de cabluri USB vă pot deteriora dispozitivul.

Sugestie

 • Dacă bateria este descărcată complet, este posibil să dureze până la 10 minute înainte ca lumina de notificare să se lumineze și să apară pictograma de încărcare.