Realizarea fotografiilor și a clipurilor video cu persoane

Atunci când este selectat un mod de fotografie, aplicația Aparat foto poate detecta fețele și ochii persoanelor. Atunci când o față sau un ochi este detectată, apare cadrul de detectare. Atingeți (Pictograma Eye AF) pentru a comuta focalizarea între fețe și un ochi. Atunci când se detectează mai multe fețe, atingeți orice cadru pentru a selecta fața pe care doriți să focalizați. Atunci când aparatul foto este setat să focalizeze pe ochi, atingeți orice față pentru a selecta ochiul pe care doriți să focalizați.
Atunci când este selectat un mod video, aplicația Aparat foto poate detecta fețele persoanelor. Fețele care pot fi focalizate sunt indicate cu un chenar colorat.

Utilizați Declanşator zâmbet pentru a fotografia automat când o persoană zâmbește. Dacă înregistrați un clip video, se realizează o fotografie de fiecare dată când este detectat un zâmbet.

Notă

  • Caracteristica Eye AF nu este disponibilă când realizați selfie-uri sau înregistrați clipuri video.

Imaginea realizării unui selfie

Realizarea fotografiilor și a clipurilor video cu persoane

  • Țineți cont de orientarea aparatului foto. Utilizați orientarea de tip portret pentru prim-planuri, pentru a umple cadrul. Utilizați orientarea de tip peisaj pentru prim-planuri cu grupuri sau pentru a surprinde un obiect din fundal.
  • Așezați aparatul foto pe o suprafață solidă și utilizați temporizatorul pentru a evita fotografiile neclare.