AF Mikro beáll.

Lehetővé teszi, hogy beállítson és eltároljon autofókuszálási pozíciókat és értékeket minden egyes objektívhez arra az esetre, ha A-mount objektívet használ LA-EA2 vagy LA-EA4 rögzítőadapterrel (külön megvásárolható).

Csak akkor használja ezt a funkciót, ha a beállítások megváltoztatása szükséges. Előfordulhat, hogy az automatikus fókuszálás funkció nem jól pozícionál, ha ilyen módosítást végez.

  1. MENU (Felvétel beállítások1) → [AF Mikro beáll.].
  2. Válassza a következőket: [AF Beállítás][Be].
  3. [mértéke] → kívánt érték.
    • Minél nagyobb értéket választ, annál távolabb lesz az autofókuszált pozíció a készüléktől. Minél kisebb értéket választ, annál közelebb lesz az autofókuszált pozíció a készülékhez.

Tipp

  • Javasoljuk, hogy a tényleges felvételi körülményekhez állítsa be a pozíciót. A [Fókuszmező] értékének válassza a [Rugalm. pontsz] beállítást, és a beállítás során használjon erős kontrasztú, fényes témát.

Megjegyzés

  • Ha olyan objektívet csatlakoztat, amelyhez korábban már rögzített értéket, a rögzített érték megjelenik a képernyőn. A regisztrált értékkel nem rendelkező objektívek esetében [±0] jelzés jelenik meg.
  • Ha az érték helyén a [−] jelzés jelenik meg, akkor már 30 objektív lett regisztrálva, emiatt új objektív nem regisztrálható. Ha új objektívet akar regisztrálni, szerelje fel azt az objektívet, amelynek a regisztrációja törölhető, majd állítsa a hozzárendelt értéket [±0]-ra. A [Törlés] paranccsal az összes objektív értékét lenullázhatja.
  • Az [AF Mikro beáll.] beállítás Sony, Minolta és Konica-Minolta objektíveket támogat. Ha az [AF Mikro beáll.] funkciót nem a támogatott objektívekkel használja, a támogatott objektívekhez regisztrált beállítások módosulhatnak. Nem támogatott objektív esetében ne válassza az [AF Mikro beáll.] parancsot.
  • Azonos specifikációjú Sony, Minolta és Konica-Minolta objektívekhez nem állíthatja be egyenként az [AF Mikro beáll.] funkciót.