A fehér alapszín rögzítése [Egyéni beállítás] üzemmódban

Annak érdekében, hogy élethűen adja vissza a fehér színeket olyan helyen, ahol a megvilágítás különböző típusú fényforrásokból áll, egyéni fehéregyensúly használata ajánlott.3 beállítás tárolható el.

 1. MENU (Felvétel beállítások1) → [Fehéregyensúly][Egyéni beállítás].
 2. Tartsa úgy a készüléket, hogy a fehér terület teljesen lefedje a képernyő középső részén található kört, majd nyomja meg a vezérlőkerék közepét.
  A zárhang hallatszik, és a készülék megjeleníti a kalibrált értékeket (színhőmérséklet és színszűrő).
 3. Válassza ki a kívánt regisztrációs számot a vezérlőkerék bal/jobb oldalának megnyomásával, majd nyomja meg a középső gombot.
  A képernyő visszaáll a felvételi információk kijelzésére, de a készülék közben eltárolja az egyéni fehéregyensúly-beállítást.
  • A művelettel eltárolt egyéni fehéregyensúly-beállítás újabb beállítás eltárolásáig marad érvényben.

Megjegyzés

 • Az [Egyéni fehéregyensúly hiba] üzenet arra utal, hogy az érték a várt tartományon kívül esik, például amiatt, hogy a téma színei túl élénkek. Ilyen esetben a beállítás eltárolható, de ajánlatos a fehéregyensúlyt újra beállítani. Ha hibás értéket állít be, a jel narancssárga színűre változik a felvételi információkat tartalmazó kijelzőn. Ha a beállított érték a várt tartományba esik, a jelzés fehér színnel jelenik meg.
 • Ha a felvételhez vakut használ, a készülék a vaku fényénél készített felvétellel tárolja el az egyéni fehéregyensúlyt. Ha vakuhasználattal tárolta el a beállítást, akkor annak előhívásakor is használjon vakut a felvételekhez.