Felülnézet/oldalnézet

 1. A képérzékelő helyének jelölése
  • A képérzékelő olyan érzékelő, amely a fényt elektromos jellé alakítja át. A fényképezőgépen látható jel mutatja a képérzékelő helyét. A fényképezőgép és a téma közötti pontos távolság bemérésekor vegye figyelembe a vízszintes vonal helyzetét.

  • Ha a téma közelebb van, mint az objektív minimális fényképezési távolsága, akkor nem lehet fókuszálni. Tartson elegendő távolságot a téma és a fényképezőgép között.
 2. Hangszóró
 3. (Mikrofon) aljzat

  Külső mikrofon csatlakoztatása esetén a beépített mikrofon automatikusan kikapcsol. Ha a külső mikrofon vezetékes tápellátású, akkor a fényképezőgép látja el tápfeszültséggel a mikrofont.

 4. (Fejhallgató) aljzat
 5. HDMI micro aljzat
 6. USB Type-C csatlakozó
 7. Töltés lámpa
 8. Multi-/micro-USB csatlakozó*

  Ez a csatlakozó Micro-USB-kompatibilis eszközöket támogat.

 9. Több illesztőfelületű vakusín*

  Vannak olyan kiegészítők, amelyeket nem lehet teljesen betolni, és hátul kilógnak a több illesztőfelületű vakusínből. Ennek ellenére a csatlakoztatás megtörténik, ha a kiegészítő eléri a sín elejét.

 10. Üzemmódtárcsa
 11. C2 gomb (2. Egyéni gomb)
 12. C1 gomb (1. Egyéni gomb)
 13. Expozíciókompenzáció tárcsa
 14. Fülek a vállpánt számára

  Rögzítse a pánt mindkét végét a fényképezőgépre.

 15. (N-jel)
  • Ez a jelzés mutatja, hogy hol kell összeérinteni a csatlakoztatáshoz a fényképezőgépet és egy NFC-kompatibilis okostelefont.

  • Az NFC (Near Field Communication); (rövid hatósugarú kommunikáció) a rövid hatósugarú vezeték nélküli kommunikációs technológia egyik nemzetközi szabványa.
 16. SLOT 1 (1. memóriakártya-nyílás)

  Csak SD kártyákat támogat (UHS-I és UHS-II kompatibilis)

 17. SLOT 2 (2. memóriakártya-nyílás)

  Csak SD (UHS-I kompatibilis) és Memory Stick PRO Duo kártyákat támogat


*Ha kíváncsi rá, hogy milyen kiegészítők kompatibilisek a több illesztőfelületű vakusínnel és a multi-/micro-USB csatlakozóval, látogasson el a Sony honlapra, vagy forduljon egy Sony forgalmazóhoz vagy a helyileg illetékes Sony szervizhez. A tartozék vakusínbe is lehet tartozékokat csatlakoztatni. Más gyártók kiegészítőivel a működés nem garantált.

Megjegyzések az USB csatlakozókkal kapcsolatban

Tápellátásra, az akkumulátor töltésére és USB-kommunikációra az USB Type-C csatlakozót és a multi-/micro-USB csatlakozót is használhatja. Ezek a műveletek azonban nem végezhetők egyidejűleg a két csatlakozón.

 • Az akkumulátor töltési ideje független attól, hogy melyik csatlakozót használja.
 • A multi-/micro-USB csatlakozóhoz használhat kiegészítőket, például távvezérlőt (külön megvásárolható), miközben az USB Type-C csatlakozó áramot szolgáltat vagy PC távkapcsolatot fényképezéshez.