DVD-lemez készítése (AVCHD lemez) nagy felbontásos képminőségű mozgóképekből

DVD-lemezeket (AVCHD lemezeket) készíthet, amelyek lejátszhatók AVCHD-kompatibilis lejátszó eszközökön (például Sony Blu-ray lemezlejátszón vagy PlayStation 3 konzolon stb.).

A. A készítés módja számítógéppel

Windows számítógépen a PlayMemories Home szoftverrel lehet a számítógépre importált mozgóképeket másolni, és azokból DVD-lemezeket (AVCHD lemezeket) készíteni.
A számítógépnek képesnek kell lennie DVD-lemezek (AVCHD lemezek) írására.
Ha első alkalommal készít DVD-lemezt, csatlakoztassa a fényképezőgépet a számítógéphez USB-kábellel. A szükséges szoftver automatikusan a számítógépre települ. (Ehhez internetkapcsolat szükséges.)

A PlayMemories Home szoftverrel történő lemezírással kapcsolatban lásd a PlayMemories Home súgóútmutatót.

B. A készítés módja más eszközzel, nem számítógéppel

DVD-lemezt (AVCHD lemezt) készíthet például Blu-ray felvevővel is.
További részleteket az eszköz használati útmutatójában olvashat.

Megjegyzés

  • Ha XAVC S formátumú mozgóképekből készít DVD-lemezeket (AVCHD-lemezeket) a PlayMemories Home szoftverrel, akkor a képminőség konvertálódik 1920×1080 (60i/50i) minőségre. Az eredeti képminőséget megtartó lemez készítése nem lehetséges.
    Ha az eredeti képminőség megtartásával szeretne mozgóképeket elmenteni, másolja a mozgóképeket számítógépre vagy külső adathordozóra.
  • Ha a [Rögzítési Beállít.] opció alatt megadott [60i 24M(FX)]/[50i 24M(FX)] formátumú, AVCHD mozgóképformátumban rögzített mozgóképekből készít AVCHD lemezeket a PlayMemories Home szoftverrel, akkor a képminőség konvertálódik, emiatt nem lehetséges az eredeti képminőséget megtartó lemez készítése.
    Ez a konvertálás hosszú ideig tarthat. Ha az eredeti képminőség megtartásával szeretne mozgóképeket lemezre írni, használjon Blu-ray lemezt.