A fényképezőgép vezérlése iPhone vagy iPad használatával (QR code)

Csatlakoztathat egy iPhone vagy iPad készüléket a fényképezőgéphez a QR code segítségével, és az iPhone vagy iPad készülék használatával tudja kezelni a fényképezőgépet.
Ügyeljen rá, hogy az [Irányítás o.telefonnal] beállítása [Be] legyen. Ehhez válassza a következőket: MENU(Hálózat) → [Irányítás o.telefonnal].

 1. MENU(Hálózat) → [Irányítás o.telefonnal][Kapcsolat].
  A QR code (A) és az SSID (B) megjelenik a készülék képernyőjén.

 2. Indítsa el a PlayMemories Mobile programot az iPhone vagy iPad készüléken, és válassza a(z) [Kamera QR Code szkennelése] lehetőséget.

 3. Válassza az [OK] lehetőséget az iPhone vagy iPad készülék képernyőjén.
  • Ha üzenet jelenik meg, válassza újra az [OK] lehetőséget.

 4. Olvassa le a készülék képernyőjén megjelenő QR code kódot az iPhone vagy iPad készülékkel.
 5. Telepítse a profilt (beállítási információk) az iPhone vagy iPad készülék képernyőjén megjelenő utasításokat követve, majd válassza az [OK] lehetőséget.
  Az iPhone vagy iPad készülék telepíti a profilt.
  • Ha iPhone vagy iPad készülékén aktiválta a titkos kód funkciót, akkor meg kell adnia a titkos kódot. Írja be az iPhone vagy iPad készülékéhez beállított titkos kódot.

 6. Az iPhone vagy iPad készüléken válassza a következőket: [Settings] a(z) „Home” képernyőn → [Wi-Fi] → ennek a készüléknek az SSID azonosítója.
  Az iPhone vagy iPad készülék a készülékhez csatlakozik.

 7. Térjen vissza az iPhone vagy iPad készülék „Home” képernyőjére, és indítsa el a PlayMemories Mobile programot.

  • Ezután fényképezhet távvezérléssel, a kép kompozícióját az iPhone vagy iPad képernyőjén követve.

Tipp

 • Ha sikerült a QR code leolvasása, az iPhone vagy iPad készülék regisztrálja a készülék SSID (DIRECT-xxxx) azonosítóját és jelszavát. Ez lehetővé teszi, hogy később az SSID kiválasztásával könnyen csatlakoztassa az iPhone vagy iPad készüléket a készülékhez Wi-Fi kapcsolattal.(Előbb állítsa az [Irányítás o.telefonnal] opciót [Be] értékre.)

Megjegyzés

 • Előfordulhat, hogy a rádióhullámok interferenciája lép fel, mivel a Bluetooth kommunikáció és a Wi-Fi kommunikáció ugyanazt a frekvenciasávot használja. Ha a Wi-Fi kapcsolat instabil, az okostelefon Bluetooth funkciójának kikapcsolása javíthat rajta. Ebben az esetben a helyinformációkat közlő összeköttetés nem áll rendelkezésre.
 • Ha nem lehet az iPhone-t vagy iPad-et a készülékhez csatlakoztatni a QR code kóddal, használja az SSID azonosítót és a jelszót.