A nyelv, a dátum és az idő beállítása

A nyelv, dátum- és időbeállítás képernyője automatikusan megjelenik a készülék első bekapcsolásakor, a készülék inicializálásakor, vagy ha a belső újratölthető segédakkumulátor lemerült.

 1. Kapcsolja be a fényképezőgépet.
  Megjelenik a nyelvbeállító képernyő, majd a dátumot és az órát beállító képernyő.
 2. Válassza ki a kívánt nyelvet, és nyomja meg a vezérlőkerék közepét.
 3. Ellenőrizze, hogy a [Bevitel] van-e kijelölve a képernyőn, majd nyomja meg a középső gombot.
 4. Válassza ki a kívánt földrajzi helyet, majd nyomja meg a középső gombot.
 5. Válassza ki a kívánt beállítási elemet a vezérlőkerék felső/alsó oldalának megnyomásával vagy a vezérlőkerék forgatásával, majd nyomja meg a közepét.
 6. A felső/alsó/bal/jobb oldal megnyomásával állítsa be a következőket: [Téli-nyári idősz], [Dátum/Idő] és [Dátum formátum], majd nyomja meg a középső gombot.
  • A [Dátum/Idő] beállításakor a 12:00 AM jelentése éjfél, a 12:00 PM jelentése pedig dél.
  • A [Dátum/Idő] beállításakor a felső/alsó oldal megnyomásával módosíthatja az értékeket.
 7. Az 5. és a 6. lépés ismétlésével állítsa be a többi elemet, majd válassza a [Bevitel] lehetőséget, és nyomja meg a középső gombot.

A dátum és az idő megőrzéséről

Ez a fényképezőgép beépített segédakkumulátort tartalmaz, amely a készülék be- vagy kikapcsolt állapotától és az akkumulátoregység behelyezésétől és töltöttségétől függetlenül gondoskodik a dátum, az idő és más beállítások megőrzéséről.

A beépített segédakkumulátor feltöltéséhez helyezzen be egy feltöltött akkumulátoregységet a fényképezőgépbe, majd legalább 24 órán keresztül hagyja a készüléket kikapcsolva.

Ha az óra az akkumulátoregység minden egyes feltöltése után lenullázódik, akkor előfordulhat, hogy elöregedett a beépített segédakkumulátor. Forduljon egy szervizhez.

Tipp

 • Ha a dátum- és időbeállítás után újra be akarja állítani a dátumot és az időt vagy a földrajzi helyet, válassza a következőket: MENU → (Beállítások) → [Dát./Idő beáll.] vagy [Zóna beállítás].

Megjegyzés

 • Ha kilép menet közben a dátum és idő beállítása műveletből, a fényképezőgép bekapcsolásakor mindig megjelenik a dátumot és időt beállító képernyő.
 • A fényképezőgép nem rendelkezik a képekre dátumot író funkcióval. A PlayMemories Home szoftverrel a dátummal együtt nyomtathatja és mentheti a képeket (csak Windows esetében).