A fényképezőgép vezérlése Android okostelefon használatával (QR code)

A készüléket egy okostelefonról tudja vezérelni, ha a QR code segítségével az okostelefont a fényképezőgéphez csatlakoztatja.
Ügyeljen rá, hogy az [Irányítás o.telefonnal] beállítása [Be] legyen. Ehhez válassza a következőket: MENU(Hálózat) → [Irányítás o.telefonnal].

 1. MENU(Hálózat) → [Irányítás o.telefonnal][Kapcsolat].
  A QR code (A) és az SSID (B) megjelenik a készülék képernyőjén.

 2. Indítsa el a PlayMemories Mobile programot az okostelefonon, és válassza a(z) [Kamera QR Code szkennelése] lehetőséget.

 3. Válassza az [OK] lehetőséget az okostelefon képernyőjén.
  • Ha üzenet jelenik meg, válassza újra az [OK] lehetőséget.

 4. Olvassa le a készülék képernyőjén megjelenő QR code kódot az okostelefonnal.
  Ha sikerült a QR code kód leolvasása, a [Csatlakoztatja a kamerához?] üzenet jelenik meg az okostelefon képernyőjén.
 5. Válassza az [OK] lehetőséget az okostelefon képernyőjén.
  Az okostelefon a készülékhez csatlakozik.
  • Ezután fényképezhet távvezérléssel, a kép kompozícióját az okostelefon képernyőjén követve.

Tipp

 • Ha sikerült a QR code leolvasása, az okostelefon regisztrálja a készülék SSID (DIRECT-xxxx) azonosítóját és jelszavát. Ez lehetővé teszi, hogy később az SSID kiválasztásával könnyen csatlakoztassa az okostelefont a készülékhez Wi-Fi kapcsolattal.(Előbb állítsa az [Irányítás o.telefonnal] opciót [Be] értékre.)

Megjegyzés

 • Előfordulhat, hogy a rádióhullámok interferenciája lép fel, mivel a Bluetooth kommunikáció és a Wi-Fi kommunikáció ugyanazt a frekvenciasávot használja. Ha a Wi-Fi kapcsolat instabil, az okostelefon Bluetooth funkciójának kikapcsolása javíthat rajta. Ebben az esetben a helyinformációkat közlő összeköttetés nem áll rendelkezésre.
 • Ha nem lehet az okostelefont a készülékhez csatlakoztatni az [Egy érintés(NFC)] funkcióval vagy a QR code kóddal, használja az SSID azonosítót és a jelszót.