Gamma kijel. segéd

Az S-Log gamma beállítás azon a feltételezésen alapul, hogy a felvételeket később feldolgozzák a széles dinamikatartomány kihasználása céljából. A HLG gamma beállítás azon a feltételezésen alapul, hogy a mozgóképfelvételeket később HDR-kompatibilis képernyőkön jelenítik meg. Emiatt a felvétel során alacsony kontraszttal, rosszul láthatóak a képernyőn, [Gamma kijel. segéd] beállítás használatával azonban a normál gammának megfelelő kontraszt érhető el. A [Gamma kijel. segéd] beállításnak akkor is van hatása, ha mozgóképeket játszik le a fényképezőgép képernyőjén vagy a keresőben.

  1. MENU (Beállítások) → [Gamma kijel. segéd].
  2. A vezérlőkerék felső vagy alsó oldalával válassza ki a kívánt beállítást.

A menüelem részletei

Ki:
Nem használja a [Gamma kijel. segéd] funkciót.
Automatikus:
[S-Log2→709(800%)] effektussal jeleníti meg a mozgóképeket, ha a [Kép tulajdonságok] alatt beállított gamma [S-Log2], illetve [S-Log3→709(800%)] effektussal, ha a gamma beállítása [S-Log3]. [HLG(BT.2020)] effektussal jeleníti meg a mozgóképeket, ha a [Kép tulajdonságok] alatt beállított gamma [HLG], [HLG1], [HLG2] vagy [HLG3], és a [Színmód] beállítása [BT.2020].
[HLG(709)] effektussal jeleníti meg a mozgóképeket, ha a [Kép tulajdonságok] alatt beállított gamma [HLG], [HLG1], [HLG2] vagy [HLG3], és a [Színmód] beállítása [709].
S-Log2→709(800%):
S-Log2 gammával jeleníti meg a mozgóképeket, így a kontraszt ITU709 (800%) egyenértékű lesz.
S-Log3→709(800%):
S-Log3 gammával jeleníti meg a mozgóképeket, így a kontraszt ITU709 (800%) egyenértékű lesz.
HLG(BT.2020):
A mozgóképek megjelenítése előtt a képernyő vagy a kereső képminőségét úgy állítja be, hogy megközelítse a [HLG(BT.2020)]-kompatibilis képernyők képminőségét.
HLG(709):
A mozgóképek megjelenítése előtt a képernyő vagy a kereső képminőségét úgy állítja be, hogy megközelítse a [HLG(709)]-kompatibilis képernyők képminőségét.

Megjegyzés

  • Az XAVC S 4K vagy XAVC S HD formátumú, [HLG], [HLG1], [HLG2] vagy [HLG3] gammájú mozgóképek a mozgókép gamma értékétől és színmódjától függően [HLG(BT.2020)] vagy [HLG(709)] effektussal jelennek meg. Más esetekben a mozgóképek a [Kép tulajdonságok] alatti gamma beállítás és színmód szerint jelennek meg.
  • A [Gamma kijel. segéd] hatástalan, ha a fényképezőgéphez csatlakoztatott tévékészüléken vagy képernyőn jelennek meg a mozgóképek.