Időköz felv. funk.

Állóképeket készíthet automatikus ismétléssel, előre beállított ismétlési időközzel és felvételi számmal (időköz felvétel). Az Imaging Edge számítógépes szoftverrel az időköz felvétellel készített állóképekből mozgóképet készíthet. A fényképezőgéppel nem lehet állóképekből mozgóképet előállítani.

Ez a funkció csak akkor használható, ha a fényképezőgép rendszerszoftvere (firmware) 3.00 vagy újabb verziójú.

 1. MENU (Felvétel beállítások1) → [Időköz felv. funk.][Időköz felvétel][Be].
 2. MENU (Felvétel beállítások1) → [Időköz felv. funk.] → Válassza ki a beállítani kívánt elemet, majd a kívánt beállítást.
 3. Nyomja meg az exponáló gombot.

  Ha a beállított [Felvétel kezdési idő] időtartam letelik, elindul a felvétel.

  • Ha a [Felvételek száma] alatt beállított számú felvétel kész, a fényképezőgép visszatér az időköz fényképezés felvételi készenlét képernyőjére.

A menüelem részletei

Időköz felvétel:
Beállíthatja, hogy időköz felvétellel akar-e fényképezni. ([Be]/[Ki])
Felvétel kezdési idő:
Beállíthatja, hogy az exponáló gomb megnyomása és az időköz felvétel kezdete között mennyi idő teljen el. (1 másodperc és 99 perc 59 másodperc között)
Felvételi időköz:
Beállíthatja a felvételi időközt (két expozíció indítása közötti idő). (1 másodperc és 60 másodperc között)
Felvételek száma:
Beállíthatja az időköz felvételek kívánt számát. (1 és 9999 felvétel között)
AE követési érzék.:
Beállíthatja az automatikus expozíció követési érzékenységét a megvilágítás változásának függvényében időköz felvétel során. Ha az [Alacsony] lehetőséget választja, az időköz felvétel közben az expozíció változása fokozatosabb lesz. ([Magas]/[Közepes]/[Alacsony])
Csendes felv. időköz.:
Beállíthatja, hogy időköz felvétel közben a készülék végezzen-e csendes felvételt. ([Be]/[Ki])
Felvételi időköz első.:
Beállíthatja, hogy elsőbbséget élvezzen-e a felvételi időköz, ha az expozíciós mód [Autom. Program] vagy [Rekesz elsőbbség], és a zársebesség meghaladja a [Felvételi időköz] alatt beállított időt. ([Be]/[Ki])

Tipp

 • Ha időköz felvétel közben megnyomja az exponáló gombot, a fényképezőgép visszatér az időköz fényképezés felvételi készenlét képernyőjére.
 • Ha vissza akar térni normál felvételi módba, válassza a következőket: MENU → (Felvétel beállítások1) → [Időköz felv. funk.][Időköz felvétel][Ki].
 • Ha a felvétel indulásakor megnyom egy olyan gombot, amelyhez az alábbi funkciók egyike van rendelve, akkor az a funkció az időköz felvétel során a gomb lenyomva tartása nélkül is aktív lesz.
  • [AEL tartás]
  • [ AEL tartás]
  • [AF/MF Vez. Rögzítés]
  • [AF mező reg. tartva]
 • Az időköz felvétellel felvett képek csoportként jelennek meg a lejátszás képernyőn.
 • Az időköz felvétellel felvett állóképek folyamatosan lejátszhatók a fényképezőgéppel. Ha az állóképekből mozgóképet akar készíteni, megtekintheti az előnézetét.

Megjegyzés

 • Az akkumulátor töltöttsége és a felvételi adathordozón lévő hely függvényében előfordulhat, hogy a beállított számú felvételt nem lehet elkészíteni. A felvétel közben használjon USB áramellátást és elegendő szabad hellyel rendelkező memóriakártyát.
 • Időköz felvétel közben (beleértve az exponáló gomb megnyomása és a felvétel kezdete között eltelt időt) MENU műveletek nem végezhetők, de tárcsaműveletek igen. MENU műveletek az exponáló gomb megnyomásáig végezhetők.
 • Időköz felvétel közben az auto visszanézés nem jelenik meg.
 • A [Csendes felv. időköz.] beállítása [Be] alapértelmezés szerint, függetlenül a [Csendes felvétel] beállításától.