Vezeték nélküli vaku

A vezeték nélküli vakus fényképezésnek két módja van: fényjelekkel történő vakukioldás esetén a fényképezőgéphez csatlakoztatott vaku fénye szolgál jelként, a rádiójelekkel történő vakukioldás pedig vezeték nélküli kommunikációval történik. A rádiójelekkel történő vakukioldáshoz kompatibilis vakut vagy a vezeték nélküli rádiós vezérlőt (külön megvásárolható) kell használni. Az egyes módok beállításával kapcsolatos részleteket lásd a vaku vagy a vezeték nélküli rádiós vezérlő használati útmutatójában.
  1. Távolítsa el a fényképezőgépről a sínvédő kupakot, majd csatlakoztassa a vakut vagy a vezeték nélküli rádiós vezérlőt.
    • Ha csatlakoztatott vakuval végez vezeték nélküli vakus fényképezést, állítsa be a csatlakoztatott vakut vezérlőként.
  2. MENU (Felvétel beállítások1) → [Vezeték nélküli vaku][Be].
  3. Állítson be egy vezeték nélküli módra állított, fényképezőgéptől távolra helyezett vagy a vezeték nélküli rádiós vevőhöz (külön megvásárolható) csatlakoztatott vakut.
    • A fényképezőgép AEL gombját megnyomva végezzen tesztvillantást.

A menüelem részletei

Ki:
A vezeték nélküli vaku funkció használatának mellőzése.
Be:
A vezeték nélküli vaku funkció használatával egy vagy több külső vaku fényt bocsát ki a fényképezőgéptől távolabb.


Az AEL gomb beállítása

Vezeték nélküli vakus felvétel esetén ajánlatos a következő beállítása: MENU (Felvétel beállítások2)[Egyéni gomb][AEL gomb funkciója][AEL tartás].

Megjegyzés

  • Előfordulhat, hogy a fényképezőgéptől távolra helyezett vaku fényt bocsát ki, ha egy másik fényképezőgép vezérlőjeként szolgáló vaku fényjelet ad. Ha ez előfordul, módosítsa a vaku csatornáját. A vaku csatornájának módosításával kapcsolatos részletekről a vakuhoz mellékelt használati útmutatóban olvashat.
  • Ha kíváncsi rá, hogy milyen vakuk kompatibilisek a vezeték nélküli vakus fényképezéssel, látogasson el a Sony honlapra, vagy forduljon egy Sony forgalmazóhoz vagy a helyileg illetékes Sony szervizhez.