Fehéregyensúly

Korrigálja a környezeti fényviszonyok miatti tónushatást, hogy a témák fehér színei semlegesek maradjanak. Használja ezt a funkciót, ha a kép színtónusai eltérnek a várttól, vagy ha szándékosan – művészi kifejezőeszközként – kívánja módosítani a színtónusokat.

  1. MENU (Felvétel beállítások1) → [Fehéregyensúly] → kívánt beállítás.

A menüelem részletei

Automatikus/ Nappali fény / Árnyék / Felhős / Izzólámpa / Fénycső: Meleg Feh. / Fénycső: Hideg Feh. / Fénycső: Termész. / Fénycső: Nappali f. / Vaku / Víz alatti automatik.: Ha a témát fényforrás világítja meg, a készülék a kiválasztott fényforráshoz illően állítja be a színtónusokat (előre beállított fehéregyensúly). [Automatikus] választása esetén a készülék automatikusan felismeri a fényforrást, és módosítja a színtónusokat.

Színhő./-szűrő:
A fényforrástól függően állítja be a színtónusokat a készülék. A fényképészetben használt CC (színkompenzáló) szűrők hatását éri el.

1. Egyéni/2. Egyéni/3. Egyéni:
Az [Egyéni beállítás] alatt mentett fehéregyensúly használata.

Egyéni beállítás:
A készülék megjegyzi a felvételi körülményekhez választott fehér alapszínt.
Válassza ki a kívánt tárolt fehéregyensúly-beállítás számát.

Tipp

  • A vezérlőkerék jobb oldalával megjelenítheti a finombeállítás képernyőt, és szükség esetén elvégezheti a színtónusok finombeállítását.
  • Ha a színtónusok nem olyanok, ahogy azt a kijelölt beállítások alapján várta, csináljon egy [FE belövés] felvételt.
  • Az vagy az ikon csak ekkor jelenik meg, ha az [Elsőbb. beáll. AWB] beállítása [Hangulat] vagy [Fehér].

Megjegyzés

  • A [Fehéregyensúly] rögzített értéke [Automatikus] az alábbi felvételi módokban:
    • [Intelligens autom.]
    • [Jelenet]
  • Ha higany- vagy nátriumlámpát használ fényforrásként, a fényforrás jellege miatt a fényképezőgép nem lesz képes meghatározni a pontos fehéregyensúlyt. Ajánlatos vakuval fényképezni, vagy az [Egyéni beállítás] lehetőséget választani.