Modificări după actualizarea software-ului la Android 14

Pe lângă actualizarea software-ului la Android 14, sunt aduse unele modificări și funcțiilor existente. Următoarele sunt câteva dintre modificările majore după actualizarea dispozitivului la Android 14.

Acest Ghid de asistenţă nu descrie toate caracteristicile și funcțiile Android 14. Unele caracteristici, funcții, setări și elemente ale designului ecranului pot fi diferite de conținutul din acest Ghid de asistenţă după ce actualizați dispozitivul la Android 14.

Caracteristici noi ale ecranului de blocare

Acum puteți afișa pictograme de comenzi rapide, cum ar fi [Lanternă] sau [Nu deranja] pentru a accesa rapid fiecare caracteristică din ecranul de blocare.

Ecran de blocare cu pictograme de comenzi rapide

 1. Atingeți lung o zonă liberă din ecranul principal, apoi atingeți [Imagine de fundal și stil].

 2. Atingeți [Ecran de blocare] > [Comenzi rapide].

  Imagine care arată unde trebuie să atingeți pe ecranul Imagine de fundal și stil

 3. Atingeți [Comanda rapidă din stânga] sau [Comanda rapidă din dreapta], apoi selectați pictograma pe care doriți să o afișați pe ecranul de blocare.

Notă

 • Comutatorul [Afișați Wallet] și comutatorul [Afișați comenzile dispozitivului] de sub [Setări] > [Afișaj] > [Preferințe ecran de blocare] au fost eliminate.

Modificări la Detecție laterală

 • Acum puteți comuta între meniul Detecție laterală și meniul Multi-fereastră glisând la stânga sau la dreapta pe ecran, precum și atingând fiecare filă.

 • Setarea [Detecţie laterală] a fost mutată sub setarea [Funcționare și vizualizare]. Pentru a afișa setarea [Detecţie laterală], găsiți și atingeți [Setări] > [Funcționare și vizualizare] > [Detecţie laterală].

Caracteristici noi ale Video Pro

Asistență pentru stilul vertical

Interfața se schimbă acum automat în funcție de orientarea dispozitivului, astfel încât puteți utiliza Video Pro atât pe verticală, cât și pe orizontală.

[Sfaturi] suplimentare în meniul Setări

Atingeți (Pictograma Setări) > [Sfaturi] pentru a accesa site-ul web cu sfaturi Video Pro.

Mod redare în flux

 • Dacă aveți înregistrate mai multe canale și doriți să specificați destinația de redare în flux, acum puteți selecta un canal pentru redare în flux, chiar și când selectați [YouTube™] pentru [Conectare la].

 • Acum puteți partaja adresa URL a evenimentului live de pe YouTube. Atingeți (Pictograma Setări) > [Evenim. live URL] > (Pictograma Partajare), apoi urmați instrucțiunile de pe ecran. Atunci când creați un eveniment nou, (Pictograma Partajare) apare în dialogul rezultatelor de creare pentru evenimentul live de pe YouTube.

 • Acum puteți comuta între aparatul foto frontal și cel principal și puteți schimba obiectivul în timpul redării în flux.

 • Atingeți butonul de chat live (A) pentru a vizualiza chat-ul live în fereastra de chat live de pe YouTube.

  Imagine care arată unde se află butonul de chat live în ecranul Mod redare în flux Video Pro. Stânga sus, A.

Caracteristici noi ale monitorului extern

Când utilizați aplicația Monitor extern, conectați la dispozitivul Xperia un dispozitiv video care acceptă ieșirea USB Video Class (UVC).

Notă

 • Clipurile video vor fi afișate în gamă limitată pe dispozitivul Xperia, indiferent de gama de intrare de la dispozitivul video conectat. Luminanța și culoarea clipului video afișat pe dispozitivul Xperia pot fi diferite de cele ale clipului video original, în funcție de clipul video de intrare și de formatul său video.

Sugestie

 • Atunci când înregistrarea video 4K este primită de la dispozitivul video conectat, rata de cadre este limitată la 30 cadre/s.
 • Dacă conexiunea cu dispozitivul video conectat este instabilă, încercați să utilizați o viteză a cadrelor de 30 cadre/s. Atingeți (Pictograma Setări) > [Setări monitor] > [Frecvență cadre].

Mod monitor

Puteți verifica expunerea și focalizarea clipului video de intrare prin afișarea formelor de undă, a culorilor false și a informațiilor despre zebră.

Puteți înregistra clipul video pe care îl monitorizați pe Xperia și utiliza ca o copie de rezervă, după caz. Pentru detalii, consultați subiectul corespunzător enumerat în „Subiect asociat”.

Imagine care arată unde se află fiecare parametru în ecranul Mod monitor Monitor extern. Zona din dreapta de sus în jos, de la 1 la 4.

 1. Atingeți pentru a comuta la Modul oglindă.

  Clipurile video sunt transmise în flux și înregistrate în vizualizarea normală, chiar și în Modul oglindă.

 2. Atingeți pentru a selecta afișarea opțiunii de asistență la fotografiere dintre DISP1, DISP2 și OFF.

  Puteți seta combinații frecvent utilizate de opțiuni de asistență la fotografiere ca DISP1 sau DISP2 atingând (Pictograma Afișare opțiuni de asistență fotografiere).

 3. Atingeți pentru a seta opțiunile de asistență la fotografiere pentru DISP1 și DISP2.

  Atingeți fila DISP1 sau DISP2 din meniul care se deschide, apoi atingeți fiecare comutator pentru a afișa sau a ascunde opțiuni.

  Pentru a seta detaliile, atingeți (Pictograma Editare).

  • [Caroiaj]: Selectați un tip de linie de grilă.
  • [Perimetru cadru]: Selectați unul dintre diversele rapoarte de aspect.
  • [Formă de undă]: Selectați dintre diversele stiluri de formă a undei.
  • [Culoare falsă]: Personalizați culorile false și gamele acestora atingând (Pictograma Setări). Puteți personaliza până la 3 setări.
  • [Zebra]: Modificați nivelul zebrei cu ajutorul cursorului pentru luminozitate zebră.

 4. Atingeți pentru a porni sau opri înregistrarea.

Mod redare în flux

Dacă aveți înregistrate mai multe canale și doriți să specificați destinația de redare în flux, acum puteți selecta un canal pentru redare în flux, chiar și când selectați [YouTube™] pentru [Conectare la].

Caracteristici noi pentru Optimizare jocuri

Selectarea Stilului Mod joc

Puteți selecta Stilul Mod joc în timpul jocului.

În timp ce jucați un joc, atingeți (Pictogramă mobilă), apoi atingeți (Pictograma Setări Optimizare jocuri) > [Stil Mod Joc] și selectați o opțiune.

Pentru a modifica setarea [Stil Mod Joc] pentru toate jocurile adăugate anterior, în ecranul principal după lansarea aplicației Optimizare jocuri, atingeți (Pictograma Setări Optimizare jocuri) > [Stil Mod Joc implicit], apoi selectați o opțiune și atingeți [APLICAŢI].

Efectuarea unei capturi de ecran cu ajutorul butonului declanșator

Puteți efectua o captură de ecran cu ajutorul butonului declanșator.

Pentru a seta un joc să facă o captură de ecran cu ajutorul butonului declanșator, în timp ce jucați jocul, atingeți (Pictogramă mobilă), apoi atingeți (Pictograma Setări Optimizare jocuri) > [Comandă rapidă HWB] > [Apăsare a butonului aparat foto] > [Captură de ecran rapidă].

Pentru a seta toate jocurile adăugate anterior să efectueze captură de ecran cu ajutorul butonului declanșator, pe ecranul principal după lansarea aplicației Optimizare jocuri, atingeți (Pictograma Setări Optimizare jocuri) > [Comenzi rapide HWB implicite] > [Apăsare a butonului aparat foto] > [Captură de ecran rapidă], apoi atingeți [APLICAŢI].