Fotograferen met ontspannen op afstand (HVL-F60RM/HVL-F60RM2)

Wanneer deze flitser (de zendeenheid) is bevestigd op een camera en de instelling voor het ontspannen op afstand is ingesteld op [ON], zullen er door de sluiter op de camera te ontspannen stuursignalen worden uitgezonden naar een andere flitser van hetzelfde model (de ontvangsteenheid) die is aangesloten op een andere camera met de Multi/Micro USB-verbindingskabel VMC-MM1 (niet meegeleverd). Hierdoor zal op hetzelfde moment de sluiter van die andere camera worden ontspannen.

: HVL-F60RM/HVL-F60RM2 (CMD)

: Een andere HVL-F60RM/HVL-F60RM2 (RCV)

 1. Druk op deze flitser op de WL-knop en selecteer [CMD].
 2. Druk op de zendeenheid op de knop MENU (), selecteer [REMOTE RELEASE] en selecteer vervolgens [ON].

  De instelling voor het ontspannen op afstand op de ontvangsteenheid zal automatisch worden ingeschakeld.

 3. Sluit een andere camera aan op de Multi/Micro USB-aansluiting van een andere flitser van hetzelfde model ingesteld als ontvangsteenheid ([RCV] is geselecteerd) met behulp van de Multi/Micro USB-verbindingskabel.

 4. Ontspan de sluiter van de camera waarop de zendeenheid is aangesloten.

  De sluiter van de andere camera, die is aangesloten op de ontvangsteenheid, zal op hetzelfde moment worden ontspannen.

Flitssynchronisatiefunctie bij ontspannen op afstand

Met de flitssynchronisatiefunctie bij ontspannen op afstand kunt u de zendeenheid en de ontvangsteenheden synchroon laten flitsen met het ontspannen van de sluiter van de camera.

Om deze functie te gebruiken, moet u de draadloze (WL) flitsstand selecteren op de camera en dan [ON] instellen voor [WITH RELEASE] op het MENU-scherm van deze flitser. Wanneer [ON] is geselecteerd, kunt u de flitsstand van deze flitser veranderen.

Om de flitsstand te selecteren op de camera, moet u de gebruiksaanwijzing van de camera raadplegen.

Opmerkingen over het fotograferen met ontspannen op afstand

 • Zowel de zendeenheid als de ontvangsteenheid moeten fotograferen met ontspannen op afstand ondersteunen.

 • Om te fotograferen met ontspannen op afstand, moet u deze flitser, ingesteld als ontvangsteenheid, aansluiten op een camera met behulp van de Multi/Micro USB-verbindingskabel.

 • Om de flitssynchronisatiefunctie bij ontspannen op afstand te kunnen gebruiken op deze flitser wanneer deze is ingesteld als ontvangsteenheid, moet u de instelling voor [WITH RELEASE] wijzigen naar [ON] op het MENU-scherm van de ontvangsteenheid en moet u de ontvangsteenheid aan de camera bevestigen met de klemaansluiting.

 • De timing voor het ontspannen van de sluiter hangt mede af van de instellingen van de camera in kwestie. Bovendien zal de sluiter van de camera met de ontvangsteenheid iets later afgaan dan de sluiter van de camera met de zendeenheid.

 • Het verdient daarom aanbeveling om op de camera met de ontvangsteenheid de handmatige scherpstelstand in te stellen op de camera of de lens en met de hand scherp te stellen. Als de automatische scherpstelling van de camera mislukt, is het namelijk mogelijk dat de sluiter niet ontspannen zal worden.

 • Als u de flitssynchronisatiefunctie bij ontspannen op afstand gebruikt om meerdere flitsers tegelijkertijd aan te sturen, kan dit leiden tot een onjuiste belichting of ongewenste uitlichting van het uiteindelijke beeld.

Hint

 • U kunt de sluiter van de camera met de zendeenheid ontspannen door op de middenknop te drukken van de flitser die is ingesteld als de zendeenheid.