Selecteren van het type draadloze besturing voor draadloze flitsfotografie <radio of optisch> (HVL-F60RM)

Deze flitser is in staat om 2 verschillende soorten draadloze communicatie te gebruiken voor draadloze flitsfotografie: draadloze communicatie via radiosignalen of via optische signalen.

Hint

 • In deze Helpgids wordt met het woord "zendeenheid" de flitser bedoeld die op de camera zit, of de draadloze radiozender die u gebruikt voor draadloze flitsfotografie met radiobesturing; terwijl met "ontvangsteenheid" een flitser wordt bedoeld die draadloos aangestuurd wordt om te flitsen, of een draadloze radio-ontvanger.

  In deze Helpgids wordt met de woorden "zendeenheid" of "controllereenheid" ook de flitser bedoeld die op de camera zit, of de ingebouwde flitser van een andere camera die u gebruikt voor draadloze flitsfotografie met optische besturing; terwijl met "ontvangsteenheid" of "remote-eenheid" deze flitser wordt bedoeld die draadloos aangestuurd wordt om te flitsen, of een andere flitser die geschikt is voor draadloze flitsfotografie met optische besturing.

Draadloze flitsfotografie met radiobesturing

U kunt draadloos flitsen door communicatie via radiosignalen. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld foto's maken in een omgeving met veel obstakels.

Om draadloos te kunnen flitsen met radiobesturing, heeft u naast deze flitser nog een andere flitser nodig, of een radiozender/ontvanger voor draadloze flitsfotografie (niet meegeleverd), die dezelfde soort draadloze radiocommunicatie ondersteunt.

Opmerking

 • Voor draadloze flitsfotografie met radiobesturing heeft u een camera nodig die draadloze radiocommunicatie ondersteunt. Raadpleeg hiervoor de gebruiksaanwijzing van de camera. Ga voor de cameramodellen die compatibel zijn met deze flitser naar de volgende website:

  https://www.sony.net/flash/f60rm/

Draadloze flitsfotografie met optische besturing

U kunt draadloos flitsen door communicatie via optische signalen. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld foto's maken in een omgeving waar communicatie via radiosignalen niet mogelijk of niet toegestaan is.

Om draadloos te kunnen flitsen met optische besturing, heeft u naast deze flitser nog een andere flitser nodig die dezelfde soort draadloze optische communicatie ondersteunt.

 1. Druk op de MENU-knop () en selecteer [/SELECT].

 2. Selecteer de gewenste draadloze communicatiemethode.
  • : Draadloze communicatie met de flitser via radiosignalen

  • : Draadloze communicatie met de flitser via optische signalen